Foto

Naționala feminină, aproape de calificarea la FIBA 3x3 Europe Cup 2024

Parcurs impecabil pentru reprezentativa feminină de baschet 3x3 la turneul de calificare pentru campionatul european FIBA 3x3 Europe Cup, organizat de Federația Română de Baschet la baza sportivă a Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București.

România (în formula Sonia Ursu-Kim, Teodora Manea, Anamaria Vîrjoghe și Andreea Mititelu) a fost singura echipă feminină neînvinsă după faza grupelor, reușind să depășească Georgia (20-8), Letonia (16-13) și Marea Britanie (21-12).

Astfel, tricolorele vor evita disputarea unui meci în plus în faza eliminatorie de mâine, locul I în Grupa B asigurându-le accesul direct în semifinale, acolo unde vor întâlni, de la ora 17:05, învingătoarea sfertului de finală dintre Grecia și Marea Britanie.

Tot în semifinale s-a calificat și Israel, din postura de câștigătoare a Grupei A, urmând să joace cu câștigătoarea meciului dintre Letonia și Slovenia.

Regulamentul competiției prevede că la turneul final al FIBA 3x3 Europe Cup 2024 se califică echipele care vor câștiga cele două semifinale ale turneului de la București.

La masculin, reprezentativa României a pierdut cele două meciuri disputate în Grupa A, cu Slovenia (12-21) și Marea Britanie (16-22), diminuându-și serios șansele de calificare în faza superioară. Mâine, la 13:40, Aurelian Gavriloaia, Cristian Mâinea, Marius Ciotlăuș și Alexandru Coconea vor juca, de la ora 13:40, cu liderul grupei, Letonia.

Parteneri