Nationala masculina U18 are sanse pentru locurile 1-8 la Campionatul European de la Varna

Reprezentativa nationala masculina U18 a Romaniei are sanse sa lupte in continuare pentru locurile 1-8 la Campionatul European U18, Divizia B,  gazduit de Varna (Bulgaria), gratie victorie obtinute in aceasta dupa-amiaza in fata Austriei, cu scorul 64-52.

Dupa ce in prima zi elevii pregatiti de antrenorii Florin Nini si Mihai Petrut au invins dramatic Olanda, cu 66-65, astazi meciul cu Austria a fost dominat in mare parte de tinerii tricolori. Intrati cu un moral exceptional dupa prima victorie obtinuta pe taram bulgar, ai nostri au pornit ca din pusca si dupa zece minute tabela din Palatul Culturii si al Sportului din Varna arata un 26-10 pentru Romania. Si al doilea sfert a fost castigat cu trei puncte diferenta, astfel ca dupa ce s-a terminat pauza mare, Florin Nini si Mihai Petrut au rotit lotul de jucatori.

Dar iata principalii marcatori ai nationalei U18 din aceasta zi:

Adrian MOVILEANU (2p,
Alexandru OLAH (15p, 18 rec, 3 capace)
Andrei PETICA (9p, 5 rec, 3 interceptii)
Balasz BACZO (1p, 4 rec)
Horia CRISTIEAN (16p, 2 rec)
Vlad POPOVICI (1p, 8 rec)
Vlad STOICOVICIU (4p, 2 rec)
Georgian PAUN (5p, 3 rec)
Leonard FILIP (11p, 17 rec, 5 pase decisive).


Conform tragerii la sorti efectuata de FIBA-Europe, echipa Romaniei a fost distribuita in grupa C, impreuna cu selectionatele Olandei, Austriei si Muntenegru. Urmatorul  meci al Romaniei va avea loc in data de 25.07.2011, de la ora 13:45, impotriva nationalei din Muntenegru. Mentionam ca nationala Olandei a invins reprezentativa din Muntenegru cu scorul 62-57, astfel ca toate cele trei echipe (Romania, Olanda si Muntenegru) au inca sanse pentru calificarea in seria valorica 1-8.

Dar iata si clasamentul actual, inaintea meciului cu Muntengru:

Grupa C

1. Romania (4p)
2. Muntenegru (3p)
3. Olanda (3p)
4. Austria (2p)

Parteneri