Foto

Nationala masculina U20 a Romaniei a inceput pregatirile pentru Europenele din Portugalia

Peste 24 de zile, reprezentativa masculina U20 a Romaniei va intra in focurile FIBA U20 European Championship, Division B, intreceri care se vor derula in localitatea portugheza Matosinhos, in perioada 12-21 iulie 2019. Incepand de duminica, 16 iunie, lotul tricolor aflat sub bagheta antrenorului principal Dan Fleseriu a inceput programul de pregatire in Sibiu, urmand ca din 21 iunie tinerii baschetbalisti romani sa plece pentru trei zile la Belgrad, unde isi vor masura fortele cu nationala de tineret a Argentinei. Dupa revenirea in tara, urmeaza doua saptamani de antrenamente, dar de data aceasta in Arena FRB din Bucuresti, iar in data de 10 iulie este programata plecarea spre Matosinhos. Conform tragerii la sorti efectuate de FIBA, nationala U20 a Romaniei va evolua alaturi de Bulgaria, Finlanda, Albania si Cehia in cadrul Grupei B din turneul finala continental, primul meci oficial al tricolorilor fiind programat pentru data de 12 iulie, impotriva selectionatei similare a Bulgariei.

 
Aflata sub comanda antrenorului principal Dan Fleseriu si a secundului Dan Ioan, nationala masculina U20 a Romaniei si-a inceput pregatirile pentru o participare cat mai notabila in cadrul FIBA U20 European Championship, Division B, Matosinhos 2019. Astfel, duminica seara, tinerii baschetbalisti romani s-au prezentat la Sibiu, iar de luni dimineata au inceput sa se antreneze in Sala Sporturilor „Transilvania”, antrenorul principal Dan Fleseriu, ajutat de secundul Dan Ioan si kinetoterapeutul Andrei Muresanu, avand la dispozitie un lot format din urmatorii 16 sportivi:
 
Marcu BADIU (PG, Dinamo Stiinta Bucuresti)
Lucas TOHATAN (PG, BC CSU Sibiu)
Sabin CIRSTOVEANU (PG, CSO Voluntari)
Radu VOINESCU (SG, CSM Phoenix CSU Galati)
Tudor FOMETESCU (SG, CSM CSU Oradea)
Alexandru VARGA (SG, BC CSU Sibiu)
Daniel IONITA (SF, Dinamo Stiinta Bucuresti)
Edward PETRESCU (SF, CSM CSU Oradea)
David VIDA (SF, U-BT Cluj-Napoca)
Dragos DICULESCU (SF, SCM Timisoara)
Mihai MACIUCA (SF, BCMU FCA Pitesti)
Alexandru COCONEA (SF, SCM Timisoara)
Dimitri GEORGIADIS (PF, Citadel Athletics – SUA)
George BLAJ-VOINESCU (PF, Combine Academy Atlanta – SUA)
Nicolae CIUCA (C, CN Aurel Vlaicu Bucuresti)
David STAN (C, CSM Phoenix CSU Galati)


Dupa cateva zile petrecute in Sala Sporturilor „Transilvania”din Sibiu, tinerii nostri tricolori vor pleca la Belgrad, unde isi vor testa potentialul impotriva nationalei de tineret a Argentinei (U19) in perioada 21-23 iunie. A doua zi, lotul revine in tara iar din 27 iunie se va antrena in Arena FRB din Capitala, urmand ca in data de 10 iulie sa plece spre Matosinhos, gazda FIBA U20 European Championship, Division B. Reamintim faptul ca intrecerile continentale se vor derula in perioada 12-21 iulie 2019, iar Romania face parte din Grupa B, alaturi de Cehia, Bulgaria, Finlanda si Albania, meciul inaugural fiind in data de 12 iulie, impotriva selectionatei vecinilor de la sud de Dunare.

Pentru alte informatii referitoare la intrecerile continentale din Portugalia – vezi AICI

Parteneri