Foto

Peste 400 de elevi vor participa la a treia editie a Constanta Streetplay 3x3 Schools Battle

A treia editie a Constanta Streetplay 3x3 Schools Battle va debuta in acest week-end la Liceul Teoretic Ovidius. scolile si liceele din Constanta se vor duela pe parcursul a sapte etape, urmand ca cele mai bune echipe la fiecare categorie sa participe la marea finala care va fi gazduita la inceputul lunii decembrie de City Park Mall.

Peste 400 de elevi de gimnaziu si liceu sunt angrenati in aceasta competitie, realizata cu sprijinul financiar al Primariei Municipiului Constanta si care este inclusa in calendarul Federatiei Internationale de Baschet 3x3.

Toti jucatorii vor acumula puncte in clasamentul mondial FIBA 3x3 si vor puncta de asemenea si pentru Romania in clasamentul pe natiuni, care este unul dintre criteriile principale de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, acolo unde baschetul 3x3 va fi prezent in premiera.

Este un record de participare intr-o competitie de baschet rezervata scolilor si liceelor, cu siguranta la nivelul municipiului Constanta si cred ca si la nivel national. Continuam astfel traditia competitiilor de baschet 3x3, dupa numeroasele turnee Constanta Streetplay din ultimii ani si dupa turneul de calificare pentru Campionatul European pe care l-am gazduit in aceasta vara, unul dintre cele mai importante evenimente de baschet 3x3 din Romania in 2018”, a precizat Andrei Talpes, presedintele Asociatiei Judetene de Baschet Constanta, organizatorul competitiei.

Peste 50 de scoli si licee din Municipiul Constanta isi vor trimite reprezentantele la una sau mai multe dintre cele patru categorii: gimnaziu masculin, gimnaziu feminin, liceul masculin, liceu feminin.

Vrem sa implicam cat mai multi elevi sa faca sport, sa faca miscare si sa isi petreaca o parte din timpul liber alaturi de prieteni intr-un mod sanatos si activ. De asemenea vrem sa contribuim, prin punctele acumulate de participanti, la pozitia Romaniei in clasamentul FIBA 3x3 pe natiuni, care conteaza pentru calificarea la Jocurile Olimpice”, a mai spus Andrei Talpes.

Baschetul 3x3 este unul dintre cele mai populare sporturi urbane de echipa, in special in randul tinerilor, iar competitiile organizate in ultimii ani in Constanta au atras mii de participanti la toate categoriile de varsta.

Constanta Streetplay3x3 Schools Battle este un proiect organizat de catre Asociatia Judeteana de Baschet, Federatia Romana de Baschet, finantat de catre Primaria Municipiului Constanta, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Sport Arena Streetball si este sustinuta de catre: City Park Mall, Hesperis Distrubution Group, Stirom, Radio Constanta.

Parteneri