Foto

Programul stagiului international de perfectionare a antrenorilor de baschet, Oradea, 2-4 august 2019

Departamentul Tehnic al Federatiei Romane de Baschet anunta ca organizeaza, in perioada 2-4 august, la Oradea, un stagiu international de perfectionare a antrenorilor de baschet in sala LPS si in aula Universitatii. Stagiul de perfectionare are loc cu ocazia Campionatului European U18, Divizia B, si are in program o serie de tematici referitoare la baschetul juvenil. In plus, cursantii vor avea ocazia si sa urmareasca fazele finale ale intrecerii continentale gazduita de Arena Antonio Alexe.

Departamentul Tehnic al FRB va informeaza pe aceasta cale ca la stagiul de la Oradea vor participa ca lectori mai multi antrenori cu o vasta experienta competitionala, care au fost de-a lungul timpului si antrenori ai loturilor nationale ale Romaniei, precum si doi specialisti din domeniul sportului si medicinei sportive. Astfel, va informam ca au confirmat prezenta la Oradea urmatorii lectori: Liviu CALIN (antrenor si coordonator al centrului Braunschweig; fost antrenor al nationalelor Romaniei), Marcel TENTER (fost antrenor al nationalei Romaniei), Cristian ACHIM (antrenorul campioanei CSM CSU Oradea si fost antrenor al nationalelor Romaniei), Marius MARINAU (doctor in educatie fizica si sport – Universitatea din Oradea) si Alin IOVA (doctor ortoped).

Mai jos va prezentam si programul clinicului de antrenori de baschet din Romania:

Vineri, 02.08.2019 (sala LPS Oradea)
Ora 17.00 - 18.30
Liviu Calin - Factori determinanti in evolutia profilului individual al jucatorului de perspectiva (Skills&Drills pentru optimizarea profilului tehnico–tactic individual).
Ora 18.30-20.30
Cristian Achim - Apararea zona 2-3 
Cristian Achim - Cerintele antrenorului de seniori pentru jucatorul junior la primul contact cu echipa de seniori (dialog deschis)

Sambata, 03.08.2019 (sala LPS Oradea)
Ora 9.00-10.30
Marcel Tenter - Diferite forme ale relatiei 1x1; Exercitii pentru dezvoltarea  relatiei 1x1.
Ora 10.30-12.00
Liviu Calin - Skills&Drills in relatiile pretactice situative de 2 jucatori (Hand off/P+R).

Sambata dupa-amiaza - Vizionare meciuri din cadrul semifinalelor FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real, Oradea 2019.

Duminica, 04.08.2019 (Sala LPS Oradea si aula Universitatii)
Ora 9.00 - 10.30
Marcel Tenter - Dezvoltarea deciziei in jocul de baschet. Exercitii pentru dezvoltarea deciziei.
Ora 10.30 - 12.00
Marius Marinau - Importanta dezvoltarii pregatirii fizice la nivel juvenil
Dr. Alin Iova - Prelegere despre cele mai frecventente accidente in baschet

Duminica dupa-amiaza - Vizionare meciuri din cadrul finalelor FIBA U18 European Championship, Division B, presented by Real, Oradea 2019.

Mentionam ca toate cheltuielile cursantilor referitoare la cazare, masa si transport vor fi suportate de catre cluburi.

Taxa de participare la cursul de perfectionare de la Oradea:
Antrenori de juniori – 100 lei
Antrenori de seniori – 300 lei

Parteneri