Foto

Romania, la turatie maxima in prima zi de la FIBA 3x3 World Cup 2019

Echipa feminina de baschet 3x3 a Romaniei a debutat furtunos la FIBA 3x3 World Cup, intreceri care se desfasoara la Amsterdam, in perioada 18-23 iunie, “Acvilele” reusind sa acumuleze astazi doua victorii importante in cadrul Grupei C.

In formula Gabriela Marginean, Sonia Ursu, Ancuta Stoenescu si Gabriela Irimia, nationala Romaniei a reusit astazi sa treaca pe rand de echipa Mongoliei, cu scorul de 22-4, si de cea a Cehiei, cu scorul de 21-13. Astfel, “Acvilele” s-au instalat in fotoliul de lider al grupei, acumuland acelasi punctaj cu puternica nationala a Spaniei, echipa care a inregistrat tot doua victorii: 22-8 cu Iran si 21-14 cu Cehia. Si cum sistemul competitional anuntat de FIBA prevede ca primele doua echipe din fiecare grupa sa acceada in faza meciurilor eliminatorii, putem spune ca Romania este calificata teoretic in sferturile de finala, “Acvilele” avand si un cosaveraj foarte bun. Miercuri, nationala feminina a tarii noastre beneficiaza de o zi de pauza, iar joi, tricolorele vor reveni pe terenurile situate in “Museumsquare” din Amsterdam pentru ultimele doua confruntari din aceasta faza:

Romania - Spania (20.06, ora 10:55)
Romania - Iran (20.06, ora 12:45)


Toate meciurile competitiei mondiale pot fi urmarite live AICI

 

Cursa pentru Tokyo 2020 continua

Principalul obiectiv al nationalei feminine de baschet 3x3 este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, acolo unde baschetul 3x3 debuteaza ca disciplina olimpica. Tinand cont de faptul ca unul dintre principalele criterii de calificare este reprezentat de numarul de puncte acumulat de Romania in rankingul mondial pe federatii, este de la sine inteles ca un rezultat cat mai prestigios al fetelor noastre la FIBA 3x3 World Cup de la Amsterdam va aduce un numar mai mare de puncte pentru Romania in “cursa” de calificare care se va incheia pe 1 noiembrie 2019.

Parteneri