Foto

Romania a ocupat locul 8 la FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, Skopje 2019

Reprezentativa de junioare a Romaniei s-a clasat pe locul 8 la FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, intreceri care au fost gazduite pana astazi de Skopje. In ultimele doua meciuri de clasament, Acvilele pregatite de antrenorul Nedeljko Lazic au cedat, ieri si astazi, in fata selectionatelor similare ale Portugaliei si Olandei, cu scorul de 45-80, si respectiv cu scorul de 58-82.

In aceasta seara se va trage cortina peste FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, competie gazduita de trei arene sportive din Skopje, in perioada 5-14 iulie. La finalul intrecerilor, nationala de junioare a Romaniei a ocupat locul 8, cedand in ultimele doua meciuri de clasament atat in fata Portugaliei, cat si a Olandei. Dupa un parcurs anevoios in faza grupelor, in care victoria impotriva Irlandei, dar si jocul rezultatelor din Grupa C, ne-au propulsat in sferturile de finala, nationala Romaniei s-a luptat de la egal la egal cu selectionata similara a Suediei pentru un loc in careul continental de asi. Finalul jocului din sferturi n-a fost, insa, unul asteptat de baschetbalistele pregatite de antrenorii Nedeljko Lazic si Marian Cernea, astfel ca Romania a ajuns in seria meciurilor pentru locurile 5-8 iar nationala suedeza a avansat in semifinale.

Demoralizate dupa esecul cu Suedia, Acvilele nu s-au mai regasit si s-au poticnit fara drept de apel in ultimele doua meciuri de clasament, cadand pe rand in fata Portugaliei, scor 45-80, si in fata Olandei, scor 58-82. Doua partide fara istoric, in care tricolorele n-au mai reusit sa-si revina psihic si fizic si astfel au ocupat locul 8 in clasamentul final al FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, Skopje 2019.

Detalii despre rezultatele si statisticile meciurilor Romaniei – AICI

Parteneri