Foto

Romania debuteaza azi la FIBA 3x3 World Cup

Nationala feminina de baschet 3x3 a Romaniei are astazi programate primele meciuri din cadrul Cupei Mondiale de la Amsterdam. Acvilele Ancuta Stoenescu, Gabriela Marginean, Sonia Ursu si Gabriela Irimia sunt repartizate in Grupa C, acolo unde se vor duela cu Spania, Mongolia, Iran si Cehia, primele doua echipe clasate urmand sa se califice pentru sferturile de finala.

 

La Amsterdam, jucatoarele sunt insotite de Tatiana Gallova (antrenor), Mircea Nutescu (kinetoterapeut) si Carmen Vranceanu (team manager).

 

Programul tricolorelor este urmatorul:

 

Mongolia - Romania (18.06, ora 13:55)

Cehia - Romania (18.06, ora 15:15)

Romania - Spania (20.06, ora 10:55)

Romania - Iran (20.06, ora 12:45)

 

Toate meciurile competitiei pot fi urmarite LIVE AICI.

 

Cursa pentru Tokyo 2020 continua

Principalul obiectiv al nationalei feminine de baschet 3x3 este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, acolo unde baschetul 3x3 debuteaza ca disciplina olimpica. Tinand cont ca unul dintre principalele criterii de calificare este reprezentat de numarul de puncte acumulat de Romania in rankingul mondial, este de la sine inteles ca un rezultat cat mai prestigios al fetelor noastre la Cupa Mondiala de la Amsterdam va aduce un numar mai mare de puncte pentru Romania in "cursa" de calificare care se va incheia pe 1 noiembrie 2019.

Parteneri