Foto

Romania intra in focurile FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, Sofia 2019

Reprezentativa de cadete a Romaniei se afla de mai multe zile la Sofia pentru a intra, incepand de joi, in focurile FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, intreceri care se vor derula pana in data de 24 august in capitala Bulgariei. Tinerele tricolore pregatite de antrenorul Madalin Piperea fac parte din Grupa A si vor disputa primul meci oficial joi, de la ora 20:30, impotriva nationalei similare a Bosniei&Hertegovina. Toate meciurile de la Sofia sunt transmise in direct in regim de live-streaming pe canalul de youtube al FIBA.


Dupa o perioada de pregatire pigmentata si cu mai multe meciuri de verificare, antrenorul Madalin Piperea s-a decis, tinand cont si de unele probleme medicale, asupra numelor celor 12 sportive care ne vor reprezenta la FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, Sofia 2019. Pe de alta parte, conform tragerii la sorti, Romania a fost distribuita in Grupa A a intrecerii continentale de la Sofia, urmand sa evolueze impotriva selectionatelor similare ale Sloveniei, Serbiei, Islandei, Muntenegru si Bosniei&Hertegovina.

Mai jos va prezentam componenta lotului national U16:
4 - CUCU Paloma Janin – CSS Alexandria
5 - IOACHIM Adrienn – CSS Sf. Gheorghe
6 - BALASIU Diana Bianca – CSS Bega Timisoara
7 - FRINCU Alexia – CSU Brasov
8 - DRAGUSIN Meira Alessandra – Admar Costinesti Bucuresti
9 - ION Alexandra Catalina – ACS Champions Bucuresti
10 - BOTA Laura Maria – LPS Satu Mare
11 - CROITORU Anisia – CSU CSM Oradea
12 - DOBA Alexia Maria – Olimpia Bucuresti
13 - ERCEAN Ariana Maria – CSS Reghin
14 - SALUPA Elena Alexandra – Admar Costinesti Bucuresti
15 - IVAN Ana Alexandra – CSS Bega Timisoara

Staff-ul tehnic tricolor este format din Madalin PIPEREA (antrenor principal), Marian ENACHE (antrenor secund) si Iulia RAILEANU (fizioterapeut) iar antrenorul coordonator FRB, Svetlana SIMION, este team-manager. 

Conform calendarului competitional, iata programul meciurilor pe care Romania le va disputa in Grupa A, cu precizarea ca primele doua clasate vor accede in sferturile de finala, iar urmatoarele clasate vor evolua in meciurile de clasament, in grupele 9-16 si 17-23:

Romania – Bosnia&Hertegovina (15 august, ora 20:30, Universiada Hall)
Romania – Muntenegru (16 august, ora 18:15, Triaditza Hall)
Romania – Slovenia (17 august, ora 16:00, St. George School Gym)
Serbia – Romania (19 august, ora 16:00, Universiada Hall)
Romania – Islanda (20 august, ora 20:30, Triaditza Hall) 

Toate meciurile de la Sofia sunt transmise in direct in regim de live-streaming pe canalul de youtube al FIBA.

Totodata, mentionam ca nationala U16 a Romaniei este aceeasi care anul viitor va participa la intrecerile mondiale dedicate sportivelor de pana la 17 ani, FIBA U17 Women’s Basketball World Cup urmand sa se desfasoare, in premiera, in municipiul Cluj-Napoca, la jumatatea lunii august.

Parteneri