Foto

Romania s-a clasat pe locul 10 la FIBA 3x3 Europe Cup de la Debrecen

Nationala feminina de baschet 3x3 a Romaniei s-a situat pe locul 10 in clasamentul final al FIBA 3x3 Europe Cup, intreceri care s-au desfasurat in week-end la Debrecen. Echipa noastra formata din Ancuta Stoenescu, Gabriela Irimia, Ruxandra Chis si Alexandra Uiuiu, s-a oprit in faza grupelor, cedand la mare lupta in disputele cu Letonia (scor 11-13, in prelungiri) si cu Belarus (scor 20-21).

Cea de-a cincia editie a FIBA 3x3 Europe Cup a adunat la Debrecen, in week-end-ul recent incheiat, cele mai valoroase echipe nationale de pe Batranul Continent, Romania fiind prezenta pe tabloul intrecerilor feminine gratie calificarii obtinute la Constanta. Prezenta la start intr-o formula inedita, cu Ancuta Stoenescu, Gabriela Irimia, Ruxandra Chis si Alexandra Uiuiu, nationala Romaniei a facut parte din Grupa B, alaturi de selectionatele similare ale Letoniei si Belarus. Din nefericire, Acvilele au avut parte de doua meciuri cu finaluri de infarct, cedand in ambele confruntari din faza grupelor. Sambata, in meciul de debut, Romania a cedat dupa prelungiri in fata Letoniei, cu scorul de 11-13, iar in partida disputata la lumina reflectoarelor, a fost depasita de Belarus, cu scorul de 20-21. In urma acestor rezultate, nationala tricolora s-a oprit din cursa, situandu-se pe locul 10 in clasamentul final al FIBA 3x3 Europe Cup de la Debrecen.
Competitia feminina a fost castigata de nationala Frantei iar Ana Maria Filip a fost desemnata MVP. Intrecerile masculine au fost adjudicate de nationala Serbiei, in vreme ce Dejan Majstorovic a fost desemnat MVP. 
De mentionat ca ambele nationale invingatoare si-au aparat titlurile castigate anul trecut la editia continentala desfasurata in Bucuresti.

Mai multe amanunte se gasesc pe site-ul oficial al competitiei - AICI

Parteneri