Foto

Romania se impune clar si in fata Slovaciei in FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers

Reprezentativa de seniori a Romaniei s-a impus clar in fata selectionatei similare a Slovaciei, cu scorul de 85-68 (26-9, 24-23, 14-22, 21-14), in cel de-al doilea meci al Vulturilor din Grupa F a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers disputat, sambata seara, in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti. In data de 17 august, de la ora 18:00, tot la Ploiesti, nationala pregatita de antrenorul Tudor Costescu va primi replica selectionatei similare a Ciprului. 


Cu un moral foarte bun dupa victoria de la Nicosia, Vulturii au inceput foarte motivati disputa din aceasta seara cu Slovacia si au preluat rapid inititiva pe teren, spre satisfactia asistentei din Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti. Cu Ghita Muresan in tribune, alaturi de alti fosti mari jucatori, Vulturii au capatat aripi si au reusit sa se distanteze incredibil pe tabela, gratie unui joc exact in aparare si a unui procentaj ridicat in aruncarile de la mare distanta. Rand pe rand, Dragoste, Olah, Paliciuc, Popa, Nicolescu, Virna si Gheorghe au punctat de la distanta si au marit zestrea tricolora, in vreme ce Cate a dominat imperial lupta sub panouri, desi a avut parte de adversari de mare inaltime. In acest context, primul sfert s-a incheiat cu un avantaj consistent de partea noastra, scor 26-9, fapt care a adus o incredere marita in tabara condusa de Tudor Costescu, dar care l-a nemultumit profund pe antrenorul Zan Tabak. Inceputul celui de-al doilea sfert s-a derulat oarecum cu acelasi scenariu, Vulturii marind diferenta la peste 20 de puncte (39-18 in min. 14), in ciuda eforturilor oaspetilor de a ramane in joc. Dupa un nou timp de odihna cerut de Zabak, slovacii au fortat revenirea si au schimbat apararea, dar din nou Paliciuc & Comp. au gasit resurse de a-si mentine avantajul, terminand sfertul la 50-32.
La reluare, Romania se dezlantuie si continua sa domine jocul, spre disperarea staff-ului tehnic al oaspetilor, care cauta solutii disperate de a opri tavalugul tricolorilor. O data cu trecerea timpului, diferenta se mareste pana la 24 de lungimi, scor 58-34 in min. 24, iar publicul erupe si scandeaza “Romania! Romania!”. Slovacii schimba din nou tactica, cautand sa reduca din handicap, Cate ramane dominant sub panouri si se apropie de “double-double” (n.n. – 15 p, 9 rec), dar unele ratari si greseli din finalul celui de-al treilea sfert fac ca scorul sa devina 64-54. Ultimele zece minute se joaca cu garzile jos, ambele echipe cautand sa incline balanta victoriei in favoarea lor, insa Watson face spectacol de la mare distanta iar Cate domina sub panouri, astfel ca Vulturii isi refac avantajul: 77-61 in min. 34 si 85-66 in min. 38. Ultimele actiuni se scurg cu publicul in picioare iar Vulturii obtin cea de-a doua victorie din aceasta campanie europeana.

Scor final, Romania – Slovacia 85-68, si Vulturii isi maresc considerabil sansele de a obtine prima pozitie in Grupa F, cea care asigura calificarea la FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers, faza care va incepe in februarie 2020.

Statistica partidei de la Ploiesti poate fi consultata AICI

Jocul Romania – Slovacia poate fi revazut AICI


In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul Grupei F dupa trei partide:
1. ROMANIA – 4 puncte (2 victorii)
2. Slovacia – 3 puncte (1 victorie, 1 infrangere)
3. Cipru – 2 puncte (2 infrangeri)


In urmatoarea partida, in data de 17 august, de la ora 18:00, tot in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, nationala pregatita de antrenorul Tudor Costescu va primi replica selectionatei similare a Ciprului.
Reamintim ca in finalul acestei campanii de precalificare, echipa clasata pe primul loc in grupa va accede in FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers.

Parteneri