Foto

Romania va intalni Suedia in sferturile FIBA Women’s European Championship, Division B, Skopje 2019

Reprezentativa feminina de junioare a Romaniei s-a calificat in sferturile de finala ale FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, dupa ce tinerele noastre baschetbaliste pregatite de antrenorul Nedeljko Lazic au ocupat locul secund in Grupa C. In ultima runda din faza inaugurala a intrecerilor continentale care se desfasoara in aceste zile in Skopje, Acvilele au reusit sa treaca de selectionata Irlandei, cu scorul de 62-53, si au urcat pe locul al doilea in clasamentul final al Grupei C, la egalitate de puncte cu Irlanda si Slovacia, dar avand un cosaveraj direct mai bun. Conform FIBA, nationala Romaniei va juca in sferturile de finala, vineri, de la ora 17:30, impotriva selectionatei similare a Suediei, liderul neinvins al Grupei D.


Ultima runda din faza grupelor FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, intreceri care se desfasoara in aceste zile in mai multe sali din Skopje, a fost benefica pentru reprezentativa feminina de junioare a Romaniei, Acvilele reusind sa rastoarne calculele specialistilor si sa obtina, in extremis, calificarea in sferturile de finala. De altfel, dupa esecul din meciul cu Slovacia, scor 50-54, baschetbalistele noastre erau obligate sa castige ultima confruntare cu Irlanda pentru a mai spera la accederea in faza superioara. In plus, calificarea era conditionata si de faptul ca succesul in fata Irlandei trebuia sa fie la o diferenta mai mare de 9 puncte, deoarece la “roata” dintre cele trei echipe (Irlanda, Slovacia, Romania) conta cosaverajul intalnirilor directe.
In aceste conditii, nationala Romaniei a debutat in forta in fata Irlandei si nu i-a lasat adversarei nici o speranta, dupa primul sfert scorul fiind favorabil tricolorelor cu 23-13. A urmat un sfert echilibrat, astfel ca la pauza, tabela indica acelasi avantaj in favoarea Romaniei: scor 33-23. La reluare, baschetbalistele pregatite de antrenorul Nedeljko Lazic au apasat si mai mult pedala pe acceleratie si inaintea ultimului sfert ecartul s-a marit, scor 52-36. In ultimele zece minute, Irlanda a tot incercat o revenire in forta, dar Romania nu s-a lasat impresionata si a inchis tabela la 62-53, diferenta care ne-a adus mult dorita calificare in sferturile de finala. Conform statisticilor oficiale, principalele marcatoare ale Romaniei au fost MARTONOS (16 p, 3x3, 7 rec), POP (10 p, 1x3, 7 rec), PETROF (9 p, 1x3, 2 rec), PAUN (8 p, 2x3, 1 rec) si CATINEAN (7 p, 1 rec). Statistica jocului poate fi vizualizata AICI.

 

In urma acestui succes, coroborat cu restul rezultatelor inregistrate in prima faza, iata cum arata clasamentul final al Grupei C, cu precizarea ca primele doua echipe acced in faza superioara:

1. Grecia – 10 puncte (5 victorii)
2. Romania – 8 puncte (3 victorii, 2 infrangeri)
3. Irlanda – 8 puncte (3 victorii, 2 infrangeri)
4. Slovacia – 8 puncte (3 victorii, 2 infrangeri)
5. Austria – 6 puncte (1 victorie, 4 infrangeri)
6. Macedonia de Nord – 5 puncte (5 infrangeri)

Conform sistemului competitional FIBA, iata cum arata tabloul sferturilor de finala, cu precizarea ca aceste jocuri se vor desfasuara in reuniunea de vineri:
Finlanda – Portugalia
Romania – Suedia (ora 17:30)
Turcia – Danemarca
Grecia – Olanda

Toate meciurile de la Skopje pot fi urmarite in direct pe canalul oficial de youtube al FIBA.

FOTO - copyright fiba.basketball

Parteneri