Foto

Romania va lupta pentru calificarea la FIBA 3x3 Europe Cup

Sambata si duminica, pe faleza din fata Cazinoului din Constanta se disputa FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier, intrecere in care 11 echipe masculine si 10 feminine vor lupta pentru primele trei pozitii, care asigura calificarea la turneul final FIBA 3x3 Europe Cup, gazduit de Ierusalim (Israel) in perioada 5-7 septembrie.

Tara noastra este angrenata atat in competitia masculina (cu o reprezentativa in care evolueaza Chitu, Coconea, Santa si Solopa), cat si in cea feminina (in formula Virjoghe, Podar, Manea, Ghizila). La masculin, Romania face parte din Grupa C, alaturi de Elvetia si Danemarca, in vreme ce fetele sunt repartizate in Grupa B, alaturi de Italia, Estonia, Slovenia si Croatia. Reprezentativele tricolore vor evolua dupa urmatorul program, in direct pe canalul de YouTube FIBA 3x3 :

10 iunie

ora 18:15 ROMANIA - Danemarca (masculin)
ora 18:50 Croatia - ROMANIA (feminin)
ora 19:50 Elvetia - ROMANIA (masculin)
ora 20:15 ROMANIA - Italia (feminin)

11 iunie

ora 12:00 Estonia - ROMANIA (feminin)
ora 17:15 ROMANIA - Slovenia (feminin)

Primele trei locuri aduc calificarea

In intrecerea masculina, primele doua clasate in fiecare din cele patru grupe vor juca sferturi de finala, apoi semifinale. Castigatoarele semifinalelor se califica pentru FIBA 3x3 Europe Cup, in vreme ce invinsele din semifinale vor juca intre ele pentru ultima pozitie care aduce calificarea la turneul final.

La feminin, castigatoarele celor doua grupe se califica direct pentru FIBA 3x3 Europe Cup, in vreme ce ocupantele locurilor 2 vor juca un meci direct de baraj, invingatoarea obtinand, de asemenea, "tichetele" pentru Ierusalim.

Parteneri