Foto

S-a definitivat staff-ul nationalei de senioare

Echipa nationala de baschet feminin se pregateste de "dubla" cu Danemarca si Cehia, din cadrul FIBA Women's EuroBasket 2021 Qualifiers.

Acvilele se vor reuni in luna noiembrie la Timisoara, acolo unde se vor antrena si vor disputa primul meci oficial al actualei campanii de calificare, contra Danemarcei.

Noul selectioner al tricolorelor, Ayhan Avci, impreuna cu Departamentul Tehnic din cadrul FR Baschet, au definitivat staff-ul nationalei de senioare pentru perioada preliminariilor campionatului european din 2021.

Astfel, Ayhan Avci va fi asistat de doua antrenoare, Muge Berkalp si Miruna Crâsnic. Medicul echipei nationale va fi Vasile Oșean, staff-ul fiind completat de kinetoterapeutul Mircea Nuțescu si team managerul Traian Racu.

Fata de reunirea echipei nationale din luna august, in staff au aparut doua persoane noi:

Miruna Crâsnic - a absolvit în aceasta vara, după trei ani de studii, programul FIBA Europe Coaching Certificate, fiind prima femeie-antrenor din Romania care detine diploma de absolvire a prestigiosului curs international FIBA. Dupa incheierea carierei de jucatoare, Miruna Crâsnic s-a dedicat antrenoratului, activând ca antrenor secund fie la echipe de club (Danzio Timisoara, Olimpia CSU Brasov), fie la diferite loturi nationale juvenile ale Romaniei. In vara lui 2019 a fost antrenor secund al echipei nationale de tineret U20 a Romaniei. In prezent este antrenor secund in LNBF, la gruparea CSM Targoviste.

 

Vasile Oșean - coordoneaza o clinică specializată pe recuperarea diferitelor patologii degenerative (artroze, hernii de disc etc.), respectiv pe recuperare postoperatorie. Se ocupă, de asemenea, de foarte mulţi sportivi, de susţinerea efortului fizic şi refacerea post efort a diferitelor loturi. A fost medicul coordonator al Federatiei Romane de Atletism, iar in prezent este medicul lotului olimpic de canotaj ocupându-se de coordonarea antrenamentelor, nutriţiei şi refacerii post competiţionale, în scopul atingerii şi depăşirii limitelor fizice şi psihice ale canotorilor. Medicul Vasile Oşean are specializări de fizio-kinetoterapeut, terapeut Bowen (nivel Master), tehnician farmacist şi terapeut avansat în Kinesio Taping (sportiv, neurologic şi pediatric). De asemenea, are supraspecializări în Acupunctură şi Ultrasonografie şi un master în Psihologia Sportului de Performanţă. În particular, s-a ocupat de mai mulţi sportivi printre care Daniel Ghiţă – kick-boxing, Mirel Drăgan – Kempo K1, Sabin Bădulescu – skandenberg, Jaqueline Cristian şi Monica Niculescu – tenis. In aceasta vara a fost medicul nationalei feminine a Romaniei la Universiada de la Napoli.

 

Saptamana viitoare, staff-ul tehnic va definitiva lista jucatoarelor care vor fi invitate la actiunea din noiembrie, sportivele selectate urmand sa primeasca scrisorile oficiale de convocare la echipa nationala.

Parteneri