Foto

S-au stabilit semifinalele Cupei Romaniei la baschet femninin

Sâmbătă, la Arema Sepsi din Sfantu Gheorghe a inceput turneul Final 8 al Cupei Romaniei la baschet feminin. Pe durata intregii zile, in cocheta arena covasneana s-au disputat sferturile de finala ale competitiei.

Prima partida a opus gruparile Agronomia Bucuresti si Universitatea Cluj-Napoca 60-59. Intalnirea a consfintit cel mai echilibrat duel din aceasta faza a competitiei. Dupa trei sferturi in care s-a aflat aproape in permanenta la conducere, "studentele clujene" au fost surprinse pe final de darzenia "studentelor" de la Bucuresti, care au avut in Alexis Cortez (20p) si Anca Sipos (18p) doua realizatoare de exceptie. De altfel, Cortez a inscris cosul victoriei, cu 7 secunde inainte de final si a fost declarata "Jucatorul Meciului" de catre partenerii baschetului romanesc de la Mozzart Bet.

A urmat intalnirea dintre FCC Baschet UAV Arad si KSE Hoya Targu Secuiesc, scor 83-52, una fara istoric, vicecampioanele LNBF din sezonul trecut obtinand calificarea in semifinale fara emotii, dupa un meci controlat autoritar de la inceput pana la final. Titlul de "Player of the Game" a fost oferit de Mozzart Bet sportivei Trinity Baptiste (18p, 20 eff).

Echilibrul a revenit in Sepsi Arena odata cu partida Olimpia CSU Brasov - Sirius Muresul Targu Mures 63-73. Elevele lui Dan Calancea au dat senzatia ca pot obtine victoria, dupa ce au condus o buna parte din joc. Din nou, ca in cazul primului sfert de finala, sfertul al patrulea a schimbat datele problemei. Anisha George (26 puncte) nu a mai fost precisa de sub panou, iar Sirius Muresul Targu Mures a putut reveni pe tabela, iar, pe finalul jocului, sa se instaleze la conducere la o diferenta linistitoare in ce priveste rezultatul final. Tazsa Garrett Hammetta fost declarata "Jucatorul Meciului" de catre Mozzart Bet

Ultimul duel al primei zile din cadrul Final 8 Cupa Romaniei baschet feminin - Sfantu Gheorghe 2023 a fost cel dintre gazdele de la Sepsi SIC si CSM Alexandria (102-42). A fost un galop de sanatate pentru formatia covasneana, tinerele adversare teleormanene aflandu-se la conducere o singura data in tot meciul: in debutul jocului, 3-0. Cea mai eficienta jucatoare din tabara invingatoare a fost Khadijiah Cave (autoare a unui "double-double" - 23p, 11 rec), ea fiind desemnata "Player of the Game" de catre Mozzart Bet.

In urma rezultatelor consemnate, duminica 26 februarie, la Arena Sepsi se vor disputa semifinalele Cupei Romaniei, dupa urmatorul program:

Agronomia Bucuresti - FCC Baschet UAV Arad (ora 16:00)
Sepsi-SIC Sfantu Gheorghe - Sirius Muresul Targu Mures (ora 19:00)

Ambele partide se pot urmari live pe canalul de YouTube FRB TV.

Parteneri