Foto

Sambata si duminica, circuitul FIBA 3x3 Women's Series poposeste la Constanta

12 echipe feminine de pe doua continente (Europa si America de Nord) au ajuns la Constanta acolo unde, in acest sfarsit de saptamana, este programat al cincilea turneu din circuitul FIBA 3x3 Women's Series.

Pana la acest moment, Romania a bifat trei aparitii dintr-un total de patru turnee, clasandu-se pe locul 6 la Mies, si pe locul 3 in turneele de la Voiron si Poitiers.

Formatiile participante la turneul organizat in piateta Perla din Mamaia au fost impartite in patru grupe, astfel:

Grupa A
Rusia
Germania
Ungaria

Grupa B
Romania
SUA
Canada

Grupa C
Țările de Jos
Spania
Austria

Grupa D
Rusia U25
Polonia
Slovacia

Primele doua echipe clasate in fiecare grupa vor accede in sferturile de finala, competitia avand programate ulterior semifinalele si finala.

Programul nationalei noastre este urmatorul:

14.08 ora 11:25 Romania - Canada
14.08 ora 19:15 Romania - SUA

In cazul calificarii din faza grupelor, Acvilele vor evolua duminica in fazele eliminatorii.

Toate jocurile turneului de la Constanta vor fi transmise LIVE pe pagina de Facebook 3x3 Romania


Romania, deja calificata la turneul final al FIBA 3x3 Women's Series

In afara de turneul de la Constanta, circuitul mondial feminin mai are programata o oprire in Canada, la Montreal. Apoi, in functie de ierarhia stabilita dupa toate cele sase turnee, primele sapte echipe vor veni la Bucuresti, intre 18 si 19 septembrie, pentru a evolua cu marele trofeu Women's Series pe masa, alaturi de tara-gazda, Romania. Circuitul mondial feminin a avut programata prima editie in 2019, atunci cand trofeul a fost castigat de Franta. Spre deosebire de editia de atunci, in acest sezon castigatoarea va intra definitiv in posesia trofeului, lucru care adauga si mai mult dramatism pentru intrecerile programate luna viitoare in Capitala.

Anca Sipos, liderul echipei Romaniei

La Constanta, Romania va evolua in formula Anca Sipos, Florina Stanici, Nicolett Orban si Bianca Fota. Fara indoiala, cea mai reprezentativa sportiva este Anca Sipos, o adevarata legenda pentru baschetul 3x3 din tara noastra. Ea a evoluat sub tricolor inca de la prima Cupa Mondiala 3x3 din istorie (Atena 2012) si este viceampioana europeana in 2016. De asemenea, Sipos a facut parte din lotul olimpic largit al Romaniei pentru Jocurile Olimpice.

Parteneri