Foto

SCM U Craiova si CSM Galati au produs cele mai mari surprize in prima faza a Cupei Romaniei

Faza inaugurala a Cupei Romaniei, masculin, editia 2021-2022, s-a incheiat partial, marti seara, odata cu fluierul final al partidei retur dintre CSM CSU Oradea si SCM Universitatea Craiova. Singura necunoscuta pentru calificarea in sferturile de finala ramane din duelul dintre CSO Voluntari si CSM Tg. Jiu, partida retur fiind amanata deoarece gruparea ilfoveana evolueaza in aceasta seara in preliminariile FIBA Europe Cup. In urma rezultatelor inregistrate in prima faza s-au calificat in sferturile de finala echipele U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, Dinamo Bucuresti, ABC Athletic Neptun Constanta, SCM Timisoara, BC CSU Sibiu, CSM Galati si SCM U Craiova, ultimele doua reusind sa rastoarne calculele hartiei si sa elimine din cursa pentru trofeul competitiei KO doua favorite, FC Arges Pitesti, medaliata cu bronz sezonul trecut in LNBM, si respectiv CSM CSU Oradea, finalista in ambele competitii interne.


Cupa Romaniei, masculin, editia 2021-2022, a adunat la start toate cele 16 echipe inscrise in actualul sezon al Ligii Nationale de Baschet Masculin, multe dintre confruntarile din prima faza avand o favorita certa in urma tragerii la sorti efectuata la Focsani. Dar cum Cupa Romaniei are farmecul sau si de aceea este si supranumita competitia KO, surprizele n-au intarziat sa apara inca din prima faza. Si ne referim aici in mod special la disputele FC Arges Pitesti – CSM Galati si CSM CSU Oradea – SCM Universitatea Craiova, dar mai putem adauga si confruntarea dintre ABC Athletic Neptun Constanta si Rapid Bucuresti.


Asadar, daca in unele dueluri favoritele au trecut mai departe fara mari probeme, cum este cazul echipelor SCM Timisoara (83-63 si 93-54 cu CSM VSKC Miercurea Ciuc), BC CSU Sibiu (80-74 si 80-65 cu CSM Ploiesti), U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (87-69 si 97-92 cu Steaua Bucuresti) si Dinamo Bucuresti (87-65 si 75-58 cu CSM 2007 Focsani), in schimb, in restul partidelor suspansul s-a mentinut pana in ultima clipa. Chiar daca a obtinut calificarea in faza urmatoare, ABC Athletic Neptun Constanta a avut multe batai de cap cu nou promovata Rapid Bucuresti, gruparea giulesteana reusind sa recupereze handicapul din meciul tur (scor 82-69 la Constanta) si impinga returul in prelungiri (scor 75-62 la finalul timpului regulamentar). In cele din urma, ABC Athletic Neptun Constanta s-a impus in prelungiri cu 11-6 si a acces cu emotii in faza urmatoare. O alta confruntare finalizata cu o mare surpriza a avut la Pitesti, unde FC Arges a primit replica CSM Galati, ambele jocuri disputandu-se in Trivale. In meciul tur, FC Arges Pitesti s-a impus cu greu cu scorul de 77-75 iar in retur, CSM Galati a reusit sa impinga duelul in prelungiri, dupa ce la finalul timpului regulamentar s-a impus cu 74-72. Dupa alte cinci minute de suspans, gruparea oaspete a realizat marea surpriza si s-a impus cu 83-80, eliminand din cursa pentru trofeul competitiei KO pe FC Arges Pitesti, medaliata cu bronz in sezonul trecut al LNBM. O alta mare surpriza a fost realizata de SCM Universitatea Craiova, care a reusit sa treaca de finalista ambelor competitii interne CSM CSU Oradea, dupa un joc tur castigat la o diferenta considerabila, scor 79-64. Marti seara, CSM CSU Oradea a incercat sa recupereze diferenta si chiar a facut-o la mijlocul celui de-al treilea, scor 47-32 in min. 26, dar gruparea olteana a gasit resurse si a realizat marea surpriza, obtinand calificarea, chiar daca la finalul returului oradenii s-au impus cu 67-58.

In aceste conditii, in urma rezultatelor inregistrate in prima faza, iata cele sapte echipe calificate in sferturile de finala: U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, SCM Universitatea Craiova, SCM Timisoara, CSM Galati, Dinamo Bucuresti si ABC Athletic Constanta.
Singura necunoscuta pentru calificarea in sferturile de finala a ramas din duelul dintre CSO Voluntari si CSM Tg. Jiu, partida retur fiind amanata pentru ca gruparea ilfoveana evolueaza in aceasta seara in preliminariile FIBA Europe Cup. In tur, detinatoarea Cupei Romaniei s-a impus la Tg. Jiu, cu scorul 92-66, astfel ca misterul pare sa fi fost deja dezvaluit, fiind foarte greu de crezut ca gorjenii mai pot intoarce soarta calificarii.

Reamintim ca duelurile din sferturile de finala se vor desfasura in finalul lunii decembrie (27 si 30) iar FINAL 4 Cupa Romaniei va avea loc in perioada 17-19 februarie 2022. Pentru confruntarile din sferturile de finala va avea loc o noua tragere la sorti, fara capi de serie, aceasta urmand sa fie programata dupa aflarea numelui celei de-a opta echipe calificata in aceasta faza.

Parteneri