Foto

Selectie Nationala pentru generatia 2007, masculin si feminin

Federatia Romana de Baschet va organiza doua actiuni de pregatire (una la masculin si una la feminin) pentru sportivii nascuti in anul 2007, care pot reprezenta Romania in cadrul echipelor nationale U16.

Astfel, tinand cont de participarile sportivilor in programul FIBA Youth Development Fund (YDF) in acest an, dar si de prestatiile din cadrul turneelor din aceasta saptamana din cadrul Campionatului National U16, reprezentanti ai Federatiei Romane de Baschet vor selecta anumiti sportivi care vor ramane in prima actiune de pregatire din cadrul Selectiei Nationale.

La masculin, dupa turneele din perioada 21-23 octombrie, sportivii selectati vor ramane in pregatire in perioada 23-25 octombrie, intr-unul din centrele Sibiu, Focsani, Constanta si Bucuresti. Federatia Romana de Baschet va asigura transportul sportivilor selectrati din locul de desfasurare a turneelor CN U16 in localitatea in care se va desfasura stagiul de pregatire. Intoarcerea sportivilor in localitatile de domiciliu va fi asigurata de catre cluburile de origine.

Toti sportivii participanti la turneele CN U16 din 21-23 octombrie vor trebui sa fie pregatiti (echipament sportiv si haine obisnuite) pentru inca doua zile (4 antrenamente), in cazul in care vor fi selectati. Detalii suplimentare pot fi aflate pe email, la una din adresele claudiu.fometescu[at]frbaschet.ro sau tibi.dumitrescu[at]frbaschet.ro.

La feminin, actiunea de selectie are loc la Cluj-Napoca. Prima faza, cea de trial, are loc in perioada 23-25 octombrie 2022. Federatia Romana de Baschet invita sportivele nascute in anul 2007 sa se inscrie pana miercuri 19 octombrie, trimitand un email - care sa contina nume, prenume, club, talie, nr de telefon de contact - la adresa svetlana.dragusin[at]frbaschet.ro

Sportivele inscrise pot beneficia de facilitarea cazarii la un pret negociat de Federatia Romana de Baschet. Sportivele care nu se inscriu pana la data mentionata sunt asteptate pentru trial direct la sala de joc (va fi comunicata in zilele urmatoare), pe 23 octombrie.

Dupa prima faza (cea de trial), sportivele selectate vor ramane intr-un stagiu de pregatire, asigurat de FRB, in perioada 25-30 octombrie.

Parteneri