Foto

Seminarul international ”Reforma baschetului - FRB Holding”, 25-26 noiembrie 2022

Federatia Romana de Baschet organizeaza, in perioada 25-26 noiembrie 2022, seminarul international ”Reforma baschetului – FRB Holding”. Un seminar de lucru organizat in sala amfiteatru a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si sala de conferinte ”Mihai Nedeff” din FRB, care are ca principal scop identificarea solutiilor optime pentru aplicarea strategiei de dezvoltare a baschetului romanesc la nivelul cerintelor internationale si necesitatea armonizarii legislatiei din tara noastra in sprijinul sportului de performanta, tinand cont de prevederile legislative ale UE, precum si de Statutul si Regulamentele FIBA.
Seminarul internațional organizat de FRB se bucura de prezenta domnului Wolfgang Brenscheidt, membru al FIBA-Europe Board si presedinte al Comisiei de Competitii din cadrul FIBA-Europe, dar si secretar general al Federatiei de Baschet din Germania. Invitatul special va prezenta modul in care functioneaza si este organizat forul de specialitate din Germania, vizand atat impartirea pe landuri/regiuni, cat si partea economico-administrativa si, mai ales, beneficiile aduse in performanta sportiva. De altfel, la nivel european, Federatia de Baschet din Germania a inregistrat in ultimii 15 ani o impresionanta rata de progres, cu jucatori in NBA si performante deosebite in plan international, anul acesta reusind cu nationala de seniori sa cucereasca medaliile de bronz la FIBA Eurobasket 2022. Seminarul international de lucru ”Reforma baschetului – FRB Holding” constituie o borna importanta pentru viitorul baschetului romanesc, in conditiile strategiei de reorganizare a Federatiei Romane de Baschet si a activitatii acesteia pentru realizarea unei baze solide pentru obiectivele indraznete din viitorul apropiat.

Programul seminarului international ” Reforma baschetului – FRB Holding”:

25 noiembrie 2022
Ora 16:00 – sosire invitați la sediul COSR (la sala amfiteatru)
Ora 16:30 – Cuvant deschidere seminar – Carmen Tocala, presedinte FRB
Ora 16:30 - 18:00 – prezentare DBB (I) – Wolfgang Brenscheidt
Ora 18:00 – 18:15 - pauza, coffee break
Ora 18:15 – 19:45 – prezentare DBB (II) – Wolfgang Brenscheidt

26 noiembrie 2022
Ora 9:30  - sosire invitati la sediul FRB (sala de conferinte Mihai Nedeff)
Ora 10:00 – 11:30 - prezentare DBB (III) – Wolfgang Brenscheidt - intrebari si discutii

La seminar au fost invitati sa participe specialisti din cadrul Ministerului Sportului si Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, conducatori ai comisiilor si colegiilor FRB, numerosi presedinti si manageri din baschetul romanesc, dar si alte personalitati.

Parteneri