Foto

Sepsi Sic Sf. Gheorghe s-a calificat in premiera in sferturile de finala ale EuroCup Women!

Singura reprezentanta a baschetului feminin romanesc care este prezenta pe scena europeana in actualul sezon, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, a reusit, marti seara, sa se califice, in premiera, in sferturile de finala ale EuroCup Women, editia 2020-2021. Baschetbalistele pregatite de antrenorul Zoran Mikes au acces in faza superioara a celei de-a doua competitii continentale derulata sub egida FIBA dupa ce au dispus, in prelungiri, de incomoda grupare spaniola Lointek Gernika Bizkaia, cu scorul de 76-73 (26-14, 15-17, 16-10, 10-26, 9-6). In sferturile de finala, multipla campioana a baschetului feminin romanesc va da ochii, joi seara, de la ora 19:00, cu puternica echipa italiana Reyer Venezia, care a dispus marti seara de gruparea poloneza InvestInTheWest Enea Gorzow, cu scorul de 72-63.


Sepsi Arena din Sf. Gheorghe gazduieste in aceste zile una dintre bulele epidemiologice realizata de FIBA cu sprijinul echipei locale Sepsi SIC pentru o parte dintre meciurile contand pentru play-off-ul EuroCup Women. Tinand cont de toate normele sanitar-epidemiologice impuse pe perioada pandemiei Covid-19 atat de statul roman, cat si de FIBA, la startul intrecerilor gazduite de municipiul Sf. Gheorghe s-au aliniat opt echipe de top din Italia, Polonia, Spania, Israel, Ungaria, Elvetia, Franta si Romania, urmand ca doar doua dintre acestea sa acceada in Final 4 EuroCup Women (n.n. – programul meciurilor AICI).


Marti, in prima zi a intrecerilor din play-off-ul EuroCup Women, editia 2020-2021, reprezentanta baschetului feminin romanesc a realizat o performanta rasunatoare, reusind sa o invinga pe incomoda reprezentanta a baschetului iberic, Lointek Gernika Bizkaia, cu scorul de 76-73. O victorie muncita, obtinuta in prelungiri, care a propulsat echipa ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe in sferturile de finala ale EuroCup Women. A fost un meci tensionant, controlat in mare parte de gruparea coordonata de pe margine de antrenorul Zoran Mikes, gazdele reusind la un moment dat sa aiba o diferenta consistenta pe tabela de marcaj, scor 57-41 la inceputul ultimul sfert din timpul regulamentar de joc! Cu Andra Mandache (21 p, 4x3, 7 rec, 2 pase), Rebekah Gardner (19 p, 2x3, 8 rec, 4 pase, 3 int, 1 cap) si Jovana Pasic (16 p, 1x3, 3 rec, 3 int, 1 cap) in forma deosebita, multipla campioana a Romaniei a avut o evolutie foarte buna in primele 30 de minute si parea ca se indrepta spre o victorie fara istoric, numai ca in ultimele zece minute de joc rivala iberica s-a incapatanat sa nu cedeze si a realizat o cursa fantastica de urmarire, egaland situatia de pe tabela prin Maria Arrojo pe finalul timpului regulamentar de joc, scor 67-67. In prelungiri, Mandache, Godri-Parau, Ruzickova, Gardner si Pasic reusesc sa faca istorie pentru ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe si obtin in cele din urma victoria, cu scorul de 76-73, un succes care ii aduce echipei locale calificarea in premiera in sferturile de finala ale EuroCup Women!

Statistica si inregistrarea video a meciului – AICI

Tot marti, intr-un alt meci contand pentru prima faza a play-off-ului EuroCup Women, puternica grupare italiana Reyer Venezia a dispus de reprezentanta baschetului polonez InvestInTheWest Enea Gorzow, cu scorul de 72-63. In urma acestor rezultate, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe si Reyer Venezia se vor intalni, joi seara, de la ora 19:00, in Sepsi Arena, intr-un meci contand pentru sferturile de finala, invingatoarea urmand sa obtina calificarea in Final 4 EuroCup Women, editia 2020-2021.

Astazi, tot in Sepsi Arena, sunt programate alte doua partide din prima faza a play-off-ului european, invingatoarele din aceste intalniri urmand sa joace, vineri seara, in cea de-a doua partida contand pentru sferturile de finala:

17 martie 2021
Ramla (Israel) – BCF Elfic Fribourg Basket (Elvetia) – optimi de finala (ora 16:00)
Carolo Basket (Franta) – VBW CEKK Cegled (Ungaria) – optimi de finala (ora 19:00)

18 martie 2021
Reyer Venezia – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe – sferturi de finala (ora 19:00)


19 martie 2021
Invingatoarele din meciurile jucate in data de 17 martie – sferturi de finala (ora 19:00)

Mai multe informatii despre rezultate, statistici, inregistrari video ale partidelor disputate in actualul sezon continental, precum si declaratii - AICI

 

Toate partidele sunt transmise in direct pe FIBA TV

 

Foto - Bucuria calificarii! (copyright fiba.basketball)

Parteneri