Foto

Sepsi SIC Sfantu Gheorghe, triumfatoare in Cupa Romaniei la baschet feminin


Pentru al patrulea an consecutiv, Sepsi SIC Sfantu Gheorghe a castigat Cupa Romaniei la baschet feminin, dupa o finala extrem de disputata contra Universitatii Cluj-Napoca.

"Studentele" au dat o replica surprinzator de buna favoritelor din Sfantu Gheorghe, mai ales in prima jumatate a meciului. Dupa pauza, experienta fetelor de la Sepsi SIC, precum si omogenitatea superioara a lotului si-au spus cuvantul, favoritele impunandu-se la diferenta linistitoare. Marcatoarele lui Sepsi SIC au fost Gardner (20p 3x3), Tobin (18p, 11 rec), Godri Parau (13p), Mandache (12p), Orban (7p 1x3), Pasic (7p 1x3) si Kelemen (6p 2x3), in vreme ce de la "U" s-au remarcat Timbilla (17p, 13 rec, 35 eff), Campbell (16p), Fleser (10p), Chis (8p 2x3) si Uiuiu (4p).

Cel mai dificil meci al gruparii covasnene a fost cel din semifinale, acolo unde a intalnit gazda turneului Final Four si eterna rivala din ultimele sezoane, CSM Satu Mare. Extrem de motivate, sportivele de la Sepsi SIC nu au lasat nicio sansa satmarencelor, impunandu-se cu 77-67.

In cealalta semifinala, Universitatea Cluj-Napoca a trecut fara emotii de "lucky-loser"-ul Agronomia Bucuresti, scor 62-47.

Echipele feminine continua lupta pentru cel mai important trofeu al sezonului, cel de campioana nationala, Turneul 6 (primul al returului LNBF) urmand sa se dispute saptamana viitoare, intre 26 si 28 februarie.

Parteneri