Foto

Serbia si Franta, campioanele Europei la baschet 3x3. Romania s-a oprit in sferturi

Campionatul European de Baschet 3x3 (organizat de Sport Arena StreetBall, Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului) s-a incheiat duminica seara, dupa trei zile de spectacol total la Circul Metropolitan Bucuresti.

Ultima zi de intreceri a programat sfertul de finala Ucraina - Romania, la feminin, un meci asteptat cu sufletul la gura de fanii baschetului din tara noastra. Din pacate, Acvilele Marginean, Stoenescu, Ursu si Irimia nu au mai reusit sa repete evolutia buna de ieri, recunoscandu-se invinse de Ucraina, 18-20.

Meciurile eliminatorii s-au succedat in arena Circului pana spre seara, atunci cand au fost programate finalele. La feminin, Franta (cu sportiva de origina romana Ana-Maria Filip in componenta) a trecut de Olanda (invinsa de ieri a Romaniei) cu un zdrobitor 21-5, podiumul fiind completat pe ultima treapta de Ucraina, care a depasit in finala mica Italia (campioana mondiala en-titre) cu 17-16.

La masculin, Serbia a rupt “blestemul” Europenelor si a castigat titlul continental, dupa victoria in fata Letoniei, 19-18. Pe locul 3 s-a clasat Slovenia, care a invins cu 21-15 Rusia.

Rezultatele complete ale Campionatului European FIBA 3x3 Europe Cup se pot vizualiza AICI.

Parteneri