Foto

Spectacol de neuitat la All Star Game LNBM - Cluj-Napoca 2019

Sala Polivalenta “BTarena” din Cluj-Napoca a gazduit, vineri seara, traditionalul eveniment “All Star Game LNBM 2019”, in care au evoluat sub lumina reflectoarelor cei mai valorosi si admirati baschetbalisti din Liga Nationala de Baschet Masculin. In premiera, confruntarea stelelor din LNBM s-a derulat intr-un nou format iar fluierul final al celei de-a XVIII-a editii a “All Star Game LNBM” a consemnat victoria selectionatei TEAM BOBE, care a dispus de selectionata TEAM KUTI, cu scorul de 110-103 (32-20, 35-29, 18-26, 25-28). Capitanul echipei invingatoare, tanarul international roman Bogdan Bobe Nicolescu a fost desemnat MVP si a primit din partea partenerului Banca Transilvania un cec in valoare de 5.000 de lei, avand cel mai bun indice de eficienta, +33, dar si o linie statistica deosebita – 27 puncte, 3x3, 7 recuperari, 2 pase decisive. Traditionalele concursuri specifice pentru care au fost puse la bataie premii in valoare de 5.000 de lei din partea partenerilor Banca Transilvania si Romanian Business Consult au fost adjudecate de Kevin Hardy (concursul de slam-dunk) si de Goran Gajovic (concursul de aruncari de 3 puncte), ultimul impunandu-se in finala, dupa baraj, in fata rivalului Dragan Zekovic.

Unul dintre cele mai asteptate evenimente ale baschetului masculin romanesc s-a derulat, vineri seara, in Sala Polivalenta BTarena din Cluj-Napoca, prezentarea vedetelor din selectionatele TEAM BOBE si TEAM KUTI declansand spectacolul stelar din cadrul celei de-a XVIII-a editii a “ALL STAR GAME LNBM 2019”. Atmosfera s-a incins in tribune inca de la debutul evenimentului, asistenta bucurandu-se din plin de mini-concertul trupei Voltaj, care a lansat cu aceasta ocazie si o melodie dedicata “centenarului U” (n.n. – evenimentul a inceput exact la ora 19:19, cu trimitere la anul infiintarii clubului Universitatea Cluj-Napoca). A urmat un moment emotionant, intitulat sugestiv “Drumul de la 4 la 77”, dedicat celui mai mare baschetbalist roman, Gheorghe Muresan, care a fost precedat de un superb spectacol de lumini si lasere realizat de Victor Lenghel de la “Conexiuni”. Momente impresionante, care au incalzit publicul si i-a pregatit pe fani pentru prezentarea celor 24 de participanti din “All Star Game LNBM 2019”. Cum era si firesc pentru o gala centenara U, angajamentul de 1x1 din deschiderea meciului stelelor a fost realizat de Marius Traian Bojita, presedintele U-BT Cluj.

Fara sa stea prea mult pe ganduri, stelele din LNBM au declansat rapid spectacolul pe teren, imbinand fazele spectaculoase, cu numeroase slam-dunk-uri, cosuri de la mare distanta, alley-op-uri ingenioase, dar si multe pase imprevizibile. Si chiar daca viteza si intensitatea fazelor nu au fost deloc similare unei confruntari acerbe din LNBM, asistenta a gustat din plin reusitele actorilor principali si a apreciat sprectacolul de pe parchet. Ca si la editiile anterioare, confruntarea baschetbalistica a fost pigmentata cu momente artistice oferite de trupele Transilvania Knights si Madness UMF, dar si cu mult asteptatele concursuri specifice.

In prima pauza, “RBC 3 POINT CONTEST” a adus pe parchet un cvintet de aruncatori de elita, Rasic, Pasalic, Zekovic, Gajovic si Troupe luptand pentru calificarea in finala “lunetistilor” de mare precizie.

In cele din urma, Zekovic si Gajovic au acces in finala, iar in cea de-a treia pauza au oferit o disputa electrizanta, incheiata dupa disputarea barajului “Golden-ball”. Cu un procentaj maxim in baraj, 5 reusite din 5 aruncari, craioveanul Goran Gajovic a castigat concursul de 3 puncte si a intrat in posesia premiului cel mare oferit de Romanian Business Consult, in valoare de 5.000 de lei.

In pauza mare, dedicata “BT ALL STAR GAME SLAM DUNK CONTEST”, fanii baschetului si nu numai, s-au bucurat mai intai de acrobatiile trupei maghiare FACE TEAM, care a incalzit la maxim tribunele. In prezenta unui juriu format din cei patru antrenori prezenti la All Star Game LNBM 2019, a urmat traditionalul concurs de slam-dunk, la start prezentandu-se “zburatorii” Hardy, Nicolescu, Richard si Casale. Bazandu-se pe o vasta experienta (n.n. – a castigat editiile din 2015 si 2016) si avand cateva reusite deosebite, Kevin Hardy a castigat “BT SLAM-DUNK CONTEST 2019” si a intrat in posesia premiului cel mare oferit de partenerul Banca Transilvania, in valoare de 5.000 de lei.

Fluierul final al arbitrilor a consemnat incheierea unei seri magnifice a baschetului, in care rezultatul final al confruntarii dintre selectionatele TEAM BOBE si TEAM KUTI, scor 110-103, a contat doar pentru istoria statistica a celei de-a XVIII-a editii. Cea mai apreciata evolutie a fost cea a tanarului international roman Bogdan Nicolescu, capitanul selectionatei TEAM BOBE fiind desemnat pentru a doua oara consecutiv castigatorul trofeului MVP. Cu un indice de eficienta de +33 si o linie statististica deosebita, Bobe a primit din partea partenerului Banca Transilvania si un cec in valoare de 5.000 de lei. 
In mod traditional, si “ALL STAR GAME LNBM – CLUJ-NAPOCA 2019” s-a incheiat cu o impresionanta poza de grup sub o ploaie de confetti multicolore, urmata de sesiuni de autografe acordate zecilor de copii care se bucurau ca sunt alaturi de vedetele LNBM.

Tot pentru istorie, reamintim componentele celor doua selectionate, stabilite in urma votului publicului, reprezentantilor mass-media si a tehnicului din FRB:

SELECTIONATA TEAM BOBE
1. Bogdan “Bobe” NICOLESCU (CSM CSU Oradea)
2. Giordan WATSON (CSM CSU Oradea)
3. Darrin DORSEY (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
4. Andrei MANDACHE (Steaua Bucuresti)
5. Kristopher RICHARD (CSM CSU Oradea)
6. Aleksandar RASIC (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
7. Kyndall DYKES (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
8. Muhamed PASALIC (CSM CSU Oradea)
9. Rolland TOROK (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
10. Dragan ZEKOVIC (CSM CSU Oradea)
11. Jason WASHBURN (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
12. Maxim STURANOVIC (BCMU FC Arges Pitesti)
Antrenori - Mihai SILVASAN (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca) si Cristian ACHIM (CSM CSU Oradea)
 
SELECTIONATA TEAM KUTI
1. Nandor KUTI (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
2. Kevin HARDY (BC CSU Sibiu)
3. Morris CURRY (SCMU Craiova)
4. Dragos DICULESCU (SCM Timisoara)
5. Mirel DRAGOSTE (BC CSU Sibiu)
6. Amedeo CASALE (SCMU Craiova)
7. Sylvanus Porter TROUPE (SCMU Craiova)
8. Monyea PRATT (BC CSU Sibiu)
9. Isaiah PHILMORE (BC CSU Sibiu)
10. Goran GAJOVIC (SCMU Craiova)
11. Ousmane BARRO (Dinamo Stiinta Bucuresti)
12. Christopher COOPER (BC CSU Sibiu)
Antrenori - Dan FLESERIU (BC CSU Sibiu) si Tudor COSTESCU (Dinamo Stiinta Bucuresti)

FOTO - Atmosfera electrizanta in Polivalenta BTarena in deschiderea All Star Game LNBM - Cluj-Napoca 2019 (credit Sandor Manses)

Parteneri