Foto

Stiinta Bucuresti si Dinamo Stiinta Bucuresti au cucerit trofeele LNB 3x3, sezonul 2018-2019

Echipa feminina Stiinta Bucuresti si echipa masculina Dinamo Stiinta Bucuresti au castigat titlurile nationale ale LNB 3x3, dupa ce s-au impus in finalele sezonului 2018-2019, gazduite in aceasta seara de Piata Prefecturii din Tg. Jiu.

Cea de-a doua editie a Ligii Nationale de Baschet 3x3 s-a incheiat in aceasta seara in Piata Prefecturii din Tg. Jiu cu victoriile echipelor Stiinta Bucuresti, la feminin, respectiv Dinamo Stiinta Bucuresti, la masculin, astfel ca gruparea universitara poate considera ca a reusit "dubla" in actualul sezon de baschet 3x3.


In formula Gabriela Marginean, Ancuta Stoenescu, Gabriela Irimia si Bianca Fota, echipa Stiinta Bucuresti a incheiat Turneul Final al LNBF 3x3 fara sa cunoasca infrangerea, acumuland cinci victorii din tot atatea meciuri disputate. In faza grupelor, Stiinta a trecut pe rand de U Cluj-Napoca, cu 21-8, si de CSU Oradea, cu 21-15, iar in meciurile eliminatorii s-a impus in fata CSM Tg. Mures, cu 21-7, pentru ca in semifinal sa depaseasca pe Rapid Bucuresti, cu 15-5, iar in finala sa castige disputa cu Agronomia Bucuresti, cu 14-11. In finala mica, Rapid Bucuresti a cucerit bronzul dupa ce a trecut de FCC Baschet Arad, cu 15-14.


Intrecerea masculina a fost dominata de Dinamo Stiinta Bucuresti, care a reusit sa obtina titlul national dupa un parcurs fara greseala, acumuland procentaj maxim, cu cinci victorii din cinci partide. In formula Baris Aktas, Leonard Filip, Cezar Sandu si Andrei Grosu, echipa Dinamo Stiinta a castigat clar faza grupelor, trecand de CSM Galati, cu 21-11, si de CSU Sibiu, cu 21-9, dupa care a trecut in sferturile de finala de U-BT Cluj-Napoca, cu 21-7. In semifinale, dupa un joc electrizant cu Athletic Constanta, s-au impus cu 20-17, iar in ultima disputa au reusit sa treaca si de CSU Pitesti, cu 17-15, intrand astfel in posesia mult ravnitului trofeu. In finala mica a intrecerii masculine, ABC Athletic Constanta s-a impus clar in fata CSM Bucuresti, cu 18-10.

Toate rezultatele, clasamentele si alte informatii din LNB 3x3, editia 2019 – AICI

Parteneri