Foto

Studiu pentru evaluarea impactului pandemiei Covid-19 asupra activitatii sportive



Institutul National de Cercetare pentru Sport si Asociatia Profesionala a Sportului au anuntat astazi prin intermediul unui comunicat de presa ca realizeaza, pe baza unor sondaje, un studiu dedicat evaluarii impactului pandemiei Covid-19 asupra activitatii sportive de performanta si activitatii fizice de masa. In acest sens, sportivii de performanta, practicantii amatori cat si organizatiile ce desfasoara activitati sportive, sunt invitati sa parcurga si sa completeze un chestionar specific categoriei in care se incadreaza.


“Pandemia Covid-19 a afectat toate ariile vietii iar sportul nu a facut exceptie. Fie ca vorbim despre sportul de performanta sau cel de masa, impactul a fost fara indoiala negativ si, pe langa blocajele si repercusiunile deja cunoscute, exista cu siguranta efecte pe care nu le-am identificat inca. De la alterarea pregatirii cotidiene a sportivilor de performanta, la schimbarea calendarelor competitionale si amanarea competitiei supreme (Jocurile Olimpice) pana la impactul socio-economic semnificativ asupra mediului sportiv in ansamblu, totul s-a derulat rapid si a reclamat din partea celor implicati multa flexibilitate si capacitate de adaptare. Fiecare sportiv sau individ, practicant activ de diverse activitati fizice, fiecare organizatie de profil sportiv, au fost nevoiti sa se redefineasca intr-o anumita masura si sa gaseasca modalitati de a diminua pe cat posibil efectele negative ale pandemiei Covid-19 si ale restrictiilor impuse pentru impiedicarea raspandirii acesteia. Acum, odata cu relaxarea masurilor, sportul se redreseaza usor si cauta sa priveasca spre viitor. Orice reconstructie, insa, trebuie sa plece in primul rand de la o intelegere corecta si ampla a efectelor pe care perioada dificila tranzitata le-a produs activitatii fizice in general si sportului de performanta in mod special. In acest sens, Institutul National de Cercetare pentru Sport, impreuna cu Asociația Profesionala a Sportului, realizeaza pe baza unor sondaje un studiu dedicat evaluarii impactului pandemiei Covid-19 asupra activitatii sportive de performanta si a activitatii fizice de masa. Invitam, asadar, sportivii de performanta, practicantii amatori, precum si organizatiile ce desfasoara activitati sportive, sa parcurga si sa completeze chestionarul specific categoriei in care se incadreaza, accesand adresele disponibile pe paginile de facebook ale Institutul National de Cercetare pentru Sport si Asociatiei Profesionale a Sportului”, se arata in comunicatul de presa.

Chestionarele INMS se gasesc pe urmatoarele link-uri:

https://forms.gle/icabfPEXSd8wNbNd7 - Sondaj privind efectele epidemiei de Covid-19 in cadrul organizatiilor care desfasoara activitati sportive
 
https://forms.gle/6KNHrqZdGDXYtiaDA - Sondaj privind efectele epidemiei de Covid-19 in sportul de masa
 
https://forms.gle/kTiZhv16us7CtkWR8 - Sondaj privind impactul epidemiei de Covid-19 in sportul de performanta

Parteneri