Foto

Tragerea la sorti a grupelor FIBA U17 Women's Basketball World Cup 2020 va avea loc la Cluj-Napoca

Federatia Internationala de Baschet, in colaborare cu Federatia Romana de Baschet, organizeaza, in data de 04 martie 2020, ceremonia de tragere la sorti a grupelor din cadrul FIBA U17 Women’s Basketball World Cup 2020. Evenimentul va avea loc de la ora 12:00 in sala de conferinte din incinta Grand Hotel Italia din municipiul Cluj-Napoca si urmeaza sa fie transmis in direct, in regim de streaming, pe canalul oficial de youtube FIBA TV. La evenimentul de la Cluj-Napoca vor participa presedintele de onoare al FRB, Carmen Emilia Tocala, care este vicepresedinte FIBA-Europa si membru in FIBA Central Board, presedintele FRB, Horia Paun, care este membru in Comisia de Competitii a FIBA-Europa, precum si reprezentanti oficiali ai FIBA.


In urma deciziei FIBA Central Board din data de 30 martie 2019, FIBA U17 Women’s Basketball World Cup 2020 se va desfasura, in premiera, in tara noastra, meciurile urmand sa fie gazduite de cele doua arene sportive din municipiul Cluj-Napoca, in perioada 15-23 august 2020. Conform sistemului competitional, la startul intrecerilor mondiale care se vor disputa in BT Arena si Sala Sporturilor “Horia Demian” se vor alinia 16 reprezentative nationale, printre care se afla si Romania, acestea urmand sa fie impartite in patru grupe de cate patru echipe la tragerea la sorti care va avea loc la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca.


In prezent, se cunosc numele a doar 12 dintre echipele care vor participa la marea competitie mondiala de la Cluj-Napoca, acestea fiind stabilite astfel:
Romania – tara organizatoare
SUA, Canada, Chile, Puerto Rico – primele patru clasate la FIBA U16 Women’s Americas Championship 2019
Mali, Egipt – primele doua clasate la FIBA U16 Women’s African Championship 2019
Rusia, Lituania, Spania, Franta, Italia – primele cinci clasate la FIBA U16 Women’s European Championship 2019.


Ultimele patru participante de la FIBA U17 Women’s Basketball World Cup, Romania 2020, vor fi anuntate in data de 10 aprilie 2020, acestea fiind primele patru clasate de la FIBA U16 Women’s Asian Championship 2019, competitie continentala care se va derula in Australia, la Canberra, in perioada 5-10 aprilie 2020.

Parteneri