Foto

Tricolorele au inceput pregatirile pentru FIBA U16 Women's European Championship, Division B, Sofia 2019

Reprezentativa de cadete a Romaniei si-a inceput pregatirile in Bucuresti pentru o participare notabila in FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, intreceri care se vor desfasura la Sofia, in perioada 15-24 august 2019.

Pentru prima actiune, antrenorii Madalin Piperea si Marian Enache au apelat la un lot largit format din urmatoarele sportive:


Catalina ION – ACS Champions Bucuresti
Anisia CROITORU – CSU CSM Oradea
Paloma CUCU – CSS Alexandria
Ivana CIOVICA – Spania
Laura BOTA – LPS Satu Mare
Mara IFTENE – CSS4 Bucuresti
Alexia DOBA – Olimpia Bucuresti
Ariana ERCEAN – CSS Reghin
Adrien IOACHIM – CSS Sf. Gheorghe
Ana IVAN – CSS Bega Timisoara
Diana BALASIU – CSS Bega Timisoara
Meira DRAGUSIN – Admar Costinesti
Cristina ION - CSS Constanta
Alexandra SALUPA - Admar Costinesti
Camelia COMSA – CSS Sibiu
Alexandra MARCU – Phoenix Constanta


Din staff-ul tehnic coordonat de antrenorul principal Madalin Piperea mai fac parte Marian Enache (antrenor secund) si Iulia Raileanu (fizioterapeut) iar la Campionatul European de la Sofia seful delegatiei va fi Svetlana Simion, antrenor coordonator in cadrul FRB.


Conform programului oficial, nationala noastra a efectuat luni vizita medicala la INMS iar de astazi a inceput antrenamentele in complexul studentesc Agronomia din Capitala. Din dorinta de a cristaliza un lot cat mai competitiv de 12 sportive, staff-ul tehnic al nationalei de cadete a mai programat si cateva meciuri de verificare a potentialului tricolor, dupa cum urmeaza: cu Israel (21-22 iulie), cu Luxemburg (1 si 2 august) si cu Bulgaria (3 si 4 august).

Mentionam ca nationala de cadete a Romaniei va evolua in cadrul Grupei A din FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, Sofia 2019, urmand sa se confrunte in prima faza cu selectionatele similare ale Sloveniei, Serbiei, Islandei, Muntenegru si Bosniei&Hertegovina.

Totodata, mentionam ca nationala U16 a Romaniei este aceeasi care anul viitor va participa la intrecerile mondiale dedicate sportivelor de pana la 17 ani, FIBA U17 Women’s Basketball World Cup urmand sa se desfasoare, in premiera, in municipiul Cluj-Napoca. 

Parteneri