Foto

Tricolorii au spart gheata in FIBA 3x3 U23 Nations League 2021 Final

Sala Unirii din Palatul Parlamentului a gazduit, vineri, primele meciuri din cadrul FIBA 3x3 U23 Nations League 2021, intreceri care au deschis evenimentul FIBA 3x3 World Finals si care sunt organizate de Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball, sub inaltul patronaj al COSR si finatate de Ministerul Tineretului si Sportului. In prima zi a intrecerilor mondiale, echipele Romaniei au inregistrat o victorie si trei infrangeri, tricolorii reusind sa sparga gheata dupa ce au trecut de nationala Egipt, cu scorul de 21-14. Internationalul Daniel Mainea s-a calificat in finala concursului de slam-dunk, dar a pierdut trofeul, la limita, in fata polonezului Michal Sitnik.

Cele mai valoroase 16 echipe nationale U23 de baschet 3x3 din intreaga lume au luat startul, vineri, in Palatul Parlamentului, in cadrul grupelor din FIBA 3x3 U23 Nations League 2021. Dupa ce s-au acomodat minute bune cu impozanta Sala Unirii, o locatie istorica pentru un turneu mondial de baschet 3x3 care trebuia imortalizata cu orice pret pe canalele social-media, sportivii prezenti au lasat pozele si au intrat rand pe rand in febra competitiei, atmosfera devenind incendiara destul de rapid. Muzica, voie buna si mult suspans pe teren, sunt cateva din ingredientele care conduc la reusita unui eveniment apreciat de reprezentantii FIBA prezenti la Bucuresti, dar mai ales de participanti.
Prezente la startul luptei pentru medaliile mondiale, echipele Romaniei au ridicat “temperatura” in tribune, dar din nefericire nu au produs si mare bucurie in randul asistentei dupa primele meciuri, singurul succes fiind inregistrat de tricolori in ultima partida a zilei.

Astfel, in intrecerea masculina, nationala noastra de tineret a avut un debut furtunos in prima partida din cadrul Grupei A a FIBA 3x3 U23 Nations League Final 2021 cu puternica selectionata a Rusiei, Alexandru Coconea, Christian Chitu si fratii Mainea (Cristian si Daniel) reusind sa se desprinda la un incredibil 12-8 in min. 5. Din pacate, baschetbalistii rusi au intors soarta partidei si s-au impus in cele din urma cu scorul de 20-17, in ciuda eforturilor depuse de tinerii tricolori pentru a obtine victoria. In cel de-al doilea meci din Grupa A, Romania a intalnit selectionata Egipt in ultima partida a zilei si a reusit sa obtina o victorie extrem de importanta in economia calificarii in faza superioara. Cu Christian Chitu “on fire”, Romania a spart gheata si s-a impus in final, cu 21-14, spre satisfactia celor care au ramas pana tarziu in tribune ca sa incurajeze echipa tricolora. In urma acestui succes, Romania face un pas important spre calificarea in semifinale, sambata, de la ora 14:15, tricolorii urmand sa intalneasca ultima clasata din grupa, echipa Lituaniei U21, care are doua infrangeri din tot atatea jocuri disputate.
 

In competitia feminina, echipa de tineret a Romaniei a cedat in primul joc din Grupa B a FIBA 3x3 U23 Nations League 2021 in fata selectionatei similare a Lituaniei, cu scorul de 15-21, intr-un meci in care Alina Podar, Nicolett Orban, Carla Popescu si Maria Militaru au incercat din rasputeri sa faca fata adversarelor de pe coasta Marii Baltice. In cel de-al doilea meci al zilei inaugurale, Romania a intalnit puternica selectionata a Tarilor de Jos, tricolorele fiind dominate clar si cedand cu 12-22. Sambata, Romania se va confrunta cu Polonia, de la ora 13:50, intr-o partida importanta pentru economia calificarii, tricolorele avand nevoie de victorie pentru a mai spera la semifinale.

Inaintea ultimelor meciuri ale zilei inaugurale, in fata unui juriu din care a facut parte si Ancuta Stoenescu, compoenta a echipei olimpice a Romaniei, internationalul roman Daniel Mainea a ajuns pana in finala concursului de slam-dunk. La mare lupta, Dani Mainea a fost invins la limita de Michal Sitnik,  baschetbalistul polonez primind trofeul de la Alina Moanta, vicepresedintele FRB.

Rezultate, clasamente si programul meciurilor  - AICI

Parteneri