Foto

U-Banca Transilvania a cucerit Cupa Romaniei, editia 2020

Echipa masculina U-Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a impus, in aceasta seara, in finala Final 4 Cupa Romaniei, editia 2020, in fata marii rivale CSM CSU Oradea, cu scorul de 68-61 (23-12, 11-17, 25-12, 9-20). In urma acestui rezultat, gruparea pregatita de antrenorii Mihai Silvasan si Branko Cuic cucereste mult ravnitul trofeu al competitiei KO pentru a patra oara in ultimele cinci sezoane, spre bucuria fanilor care au umplut pana la refuz tribunele Salii Sporturilor “Horia Demian”. Jucatorul Donatas Tarolis a fost declarat MVP-ul finalei si a primit trofeul “BT Player of the game”.
  


Ultimul act al Final 4 Cupa Romaniei, masculin, editia 2020, a adus fata-n fata doua mari rivale din baschetul autohton, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea, doua echipe cu un parcurs foarte bun in actualul sezon competitional, atat in plan national, cat si international. Sustinuta de un public numeros si frenetic, care a facut ca tribunele Salii Sporturilor Horia Demian sa para total neincapatoare luni seara, gazdele au avut un debut in forta si au preluat initiativa inca de la primele actiuni, reusind sa inchida primul sfert al finalei la 23-12. Oradenii au fortat revenirea in urmatoarele zece minute si cu o aparare mai exacta au reusit sa stranga jocul, Markovic stabilind scorul de la pauza mare: 34-29.
La revenirea de la vestiare, clujenii sunt impinsi de la spate de suporteri, care au creat o atmosfera de vis in tribune, si capata din nou aripi, iar diferenta de pe tabela de marcaj se mareste incredibil pana in finalul celui de-al treilea sfert la 59-41. Scenariul din prima parte a jocului se repeta, insa, si in ultimul sfert, oradenii reusind foarte repede un partial de 8-0 care a redus handicapul pana la zece lungimi. Diferenta aceasta se mentine pana aproape de final, clujenii reusind sa-si conserve avantajul, in vreme ce oradenii au tot cautat solutii pentru a reveni in joc. Dupa mai multe actiuni irosite de ambele parti si un joc extrem de fizic sub panouri, oaspetii mai au o rabufnire de orgoliu si reduc scorul pana la 66-60 in ultimul minut, dar experienta si valoarea lui Planinic, Richard II si Tarolis fac ca fluierul final al arbitrilor sa consemneze victoria gazdelor, cu scorul de 68-61, spre bucuria celor 3.000 de suporteri care au imbracat in alb si negru vechea arena clujeana.
Astfel, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca cucereste trofeul pentru a patra oara in ultimele cinci sezoane, spulberand si “blestemul” organizatorului (din 2008, cand CSU Asesoft s-a impus la Ploiesti, nici un alt organizator de Final 4 nu a reusit sa castige trofeul). De partea cealalta, CSM CSU Oradea pierde a treia finala consecutiv si a cincia din istoria participarilor in Cupa Romaniei.
La festivitatea de premiere, jucatorul Donatas Tarolis a fost declarat MVP-ul finalei si a primit trofeul “BT Player of the game”, dupa ce si-a trecut in cont 10 puncte, 7 recuperari, 3 pase decisive, 6 capace si un indice de eficienta de +17.

Rezultatele si statisticile din actualul sezon de Cupa Romaniei se gasesc AICI

FOTO - Bucuria victoriei alaturi de suporteri - credit www.facebook.com/UBTCluj

Parteneri