Foto

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a castigat trofeul LNBM, editia 2021-2022

Echipa masculina ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a impus, in aceasta seara, pe terenul rivalei CSO Voluntari, cu scorul de 85-74, si a reusit, astfel, sa inchida finala LNBM, cu scorul general de 3-1. In urma acestei victorii, gruparea pregatita de antrenorul principal Mihai Silvasan a cucerit din nou trofeul LNBM si a intrat in posesia medaliilor de campioana nationala a editiei 2021-2022.


Sala Sporturilor ”Gabriela Szabo” din Voluntari a fost umpluta pana la refuz si in aceasta seara de suporterii baschetului masculin autohton, care si-au dorit sa asiste la un nou spectacol sportiv oferit de finalistele Ligii Nationale de Baschet Masculin, CSO Voluntari, detinatoarea Cupei Romaniei, si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, detinatoarea trofeului LNBM.
Dupa 1-1 la Cluj-Napoca, liderul sezonului regular a reusit sa se impuna in cel de-al treilea joc disputat in arena ilfoveana, cu 92-84, si a anulat astfel avantajul pe care-l obtinuse CSO Voluntari in deplasare. Astfel, cel de-al patrulea joc al finalei LNBM a inceput de la scorul general de 2-1 in favoarea gruparii antrenate de Mihai Silvasan. Decisi sa prelungeasca dramatismul si sa impinga finala in meciul decisiv, gazdele pregatite de antrenorul Sasa Ocokoljic au inceput mult mai bine partida din aceasta seara si au iesit cu un avantaj consistent dupa primul sfert, scor 18-12. Oaspetii au cautat solutii sa echilibreze situatia pana la pauza mare si au reusit sa mai reduca din handicap, dar tot gazdele au intrat cu un mic avans la vestiare, scor 40-37, gratie evolutiilor lui Moldoveanu, Thompson si Lee.
La reluare, echilibrul dintre cele doua finaliste s-a mentinut pe toata durata celui de-al treilea sfert, astfel ca inaintea ultimelor zece minute tabela indica 61-58 in favoarea CSO Voluntari. Avand in capitanul Patrick Richard un adevarat lider de echipa si bazandu-se pe forta ofensiva adusa pe rand pe teren de Bircevic, Stewart, Hogue sau Stipanovic, oaspetii s-au dezlantuit in ultima parte a partidei si au reusit sa incline din nou balanta victoriei in favoarea lor, distantandu-se pana la final la scorul de 85-74, dupa un partial de 27-13 in ultimul sfert.
Astfel, U-Banca Transilvania castiga cel de-al doilea joc pe terenul adversarei si inchide finala cu scorul geeral de 3-1, intrand in posesia trofeului LNBM, editia 2021-2022, si reeditand astfel performanta obtinuta in sezonul trecut. De partea cealalta, CSO Voluntari ramane cu satisfactia celui mai bun sezon realizat la doar patru ani de la aparitia in primul esalon, anul acesta ilfovenii reusind sa cucereasca Cupa Romaniei, editia 2021-2022, si sa joace, in premiera, finala LNBM.
In urma acestui rezultat, coroborat cu faptul ca CSM CSU Oradea a trecut lejer de FC Arges Pitesti in finala mica, cu scorul general de 2-0, iata cum arata clasamentul final al LNBM, editia 2021-2022:
1. U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (antrenor Mihai Silvasan)
2. CSO Voluntari (antrenor Sasa Ocokoljic)
3. CSM CSU Oradea (antrenor Cristian Achim)
4. FC Arges Pitesti
5. SCM U Craiova
6. SCM OHMA Timisoara
7. Dinamo Bucuresti
8. BC CSU Sibiu
9. CSM Baschet Petrolul Ploiesti
10. CSA Steaua Bucuresti
11. ABC Athletic Constanta
12. CSM Tg. Jiu
13. Rapid Bucuresti
14. CSM Galati
15. CSM 2007 Focsani
16. CSM VSKC Miercurea Ciuc

Rezultate, statistici si clasamentul LNBM pot fi consultate – AICI

FOTO - Bucuria campionilor (credit Vasile Mihai-Antonio/Sport Pictures)

Parteneri