Foto

U-BT Cluj si CSO Voluntari se lupta pentru SuperCupa!

Sala Sporturilor din Tg. Jiu va gazdui, in data de 22.09.2021, cu incepere de la ora 18:00, marea confruntare din SuperCupa Romaniei, editia 2021, care va opune pe campioana en-titre a Ligii Nationale de Baschet Masculin, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, si castigatoarea Cupei Romaniei, CSO Voluntari. Partida va fi transmisa in direct de DIGI SPORT si preluata de LOOK SPORT.

Prima partida oficiala din deschiderea sezonului competitional este programata sa se dispute, miercuri, in Sala Sporturilor din Tg. Jiu, fanii gorjeni si nu numai urmand sa se bucure de marele duel dintre laureatele LNBM si CRBM in cadrul traditionalei intreceri SuperCupa Romaniei, editia 2021. Astfel, in data de 22.09.2021, cu incepere de la ora 18:00, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si CSO Voluntari vor intra pe parchetul arenei gorjene si se vor confrunta pentru mult ravnitul trofeu, intalnirea urmand sa fie transmisa in direct de DIGI SPORT si preluata de LOOK SPORT.


Reveniti recent din preliminariile BCL, unde au obtinut o performanta notabila, reusind sa acceada in grupele celei mai importante competitii continentale inter-cluburi derulata sub egida FIBA, baschetbalistii de la U-Banca Transilvania Cluj-Napoca se gandesc deja la primul trofeu al sezonului. De altfel, gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan se afla “pe val”, avand deja la activ mai multe meciuri de pregatire si trei intalniri oficiale, transferurile efectuate in presezon dovedindu-se a fi de bun augur in preliminariile Basketball Champions League. Fata de sezonul trecut, clujenii au transferat cativa straini de mare valoare, printre care se numara croatul Toni Katic, sarbul Stefan Bircevic si americanii Stewart, Hogue si Brown, dar si pe tanarul Luca Colceag, adus chiar de la rivala din SuperCupa.
De partea cealalta, CSO Voluntari poate spune care are si un ascendent moral din sezonul trecut, dupa ce a castigat Cupa Romaniei chiar in fief-ul clujenilor, antrenorul Sasa Ocokolic fiind de altfel increzator in fortele echipei sale. Si asta pentru ca echipa a functionat bine in pregatire, reusind in turneul de verificare din Turcia si un egal cu galonata Galatasary Istanbul. Cu sase jucatori noi in efectiv, care au intarit serios lotul echipei in aceasta vara, CSO Voluntari aspira si ea la primul trofeu, bazandu-se si pe o serie de jucatori romani de marca, Moldoveanu, Torok, Badiu si Vida, ultimul fiind transferat in vara chiar de la campioana LNBM. Printre noutatile aduse de peste hotare se numara americanii Gotcher, Woods si Thompson, precum si lituanianul Sarunas Vasiliauskas.
Astfel, putem spune fara sa gresim ca ambele echipe s-au intarit considerabil fata de sezonul trecut, ceea ce face ca duelul pentru SuperCupa sa se anunte a fi extrem de atractiv.

Silvasan si Ocokolic isi propun sa ofere un spectacol baschetbalistic

Cu mai putin de 48 de ore inaintea fluierului de start, cei doi antrenori au prefatat intalnirea in care cele doua echipe vor juca cu trofeul pe masa.  


Supercupa reprezinta primul trofeu din sezon. Evident, ne dorim sa castigam, deoarece este un trofeu important si pentru moral. Sunt convins ca nu va fi deloc un meci usor de abordat. Si asta pentru ca noi venim dupa un succes important in preliminariile Basketball Champions League si ar putea sa apara o oarecare relaxare. Am pus accent pe acest aspect in ultimele zile dupa ultima confruntare din Grecia si le-am transmis jucatorilor ca vom intalni o echipa puternica, dornica de afirmare, si trebuie sa abordam cat se poate de bine aceasta intalnire. Adversarii nostri au ambitii mari, mai ales ca toate confruntarile cu ei au fost dificile, inclusiv cele din semifinala LNBM din ultimul sezon. Sper sa ne concentram foarte bine si sa jucam la capacitate maxima, asa cum am facut-o si in BCL. De altfel, sunt ferm convins ca va fi un meci care va face cinste baschetului iar fanii vor avea ce urmari”, a punctat antrenorul principal al campioanei LNBM, Mihai Silvasan.

La randul sau, antrenorul Sasa Ocokolic a fost fair-play si a tinut sa felicite public echipa din Cluj-Napoca pentru performanta din Basketball Champions League, dar a subliniat ca doreste ca echipa lui sa castige trofeul. “Este o placere si o mare onoare pentru noi sa evoluam in premiera in SuperCupa Romaniei. Este un prim trofeu al sezonului si ne dorim sa oferim un baschet de calitate in fata unui adversar puternic. Avem si cateva probleme, ca mai toti in presezon, dar sper sa le depasim. Ne pregatim deja de o luna si am avut si cateva meciuri bune de verificare in Turcia. Cred ca suntem pregatiti sa intram pe teren si sa luptam pentru trofeu, si, de ce nu, sa-l si castigam! Avem aceasta oportunitate si sper ca baietii sa dea totul pe teren pentru a intra in posesia trofeului. Sper sa facem un meci bun si sa oferim in primul rand un spectacol baschetbalistic in deschiderea sezonului. Nu in ultimul rand, doresc sa felicit echipa din Cluj-Napoca pentru calificarea in grupele BCL”, a punctat si antrenorul castigatoarei Cupei Romaniei, Sasa Ocokolic.

Actiune caritabila la SuperCupa

Intrarea spectatorilor este libera, cu respectarea normelor legale din perioada pandemiei Covid-19, iar organizatorii locali anunta ca vor organiza cu aceasta ocazie si o actiune caritabila pentru un caz social printr-o asociatie de binefacere, la intrarea in sala urmand sa fie instalate niste urne pentru donatii.

Reamintim fanilor ca accesul la evenimentul baschetbalistic se face astfel:

- accesul in sala va avea loc cu 30 de minute inainte de inceperea jocului
– au acces in sala persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare si care prezinta dovada vaccinarii
- au acces persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore
- purtarea mastii de protectie este obligatorie pe toata durata evenimentului
- in incinta salii trebuie mentinuta distantarea fizica
- accesul in sala nu va fi permis persoanelor care prezinta febra, tuse, dureri in gat sau dificultate in respiratie.

Totodata, mentionam ca reprezentantii mass-media trebuie sa prezinte la intrare legitimatia de presa. Din cauza situatiei epidemiologice actuale si a prevederilor legale, accesul reprezentantilor mass-media la meciul de SuperCupa se va face in conformitate cu masurile in vigoare la data disputarii partidei.

Parteneri