Foto

Urnele valorice pentru tragerea la sorti FIBA Women's EuroBasket 2023 Qualifiers

FIBA a anuntat urnele valorice pe baza carora se va efectua maine, de la ora 12:00, tragerea la sorti a grupelor din preliminariile FIBA Women's EuroBasket 2023.

In calificari vor participa 38 de echipe, impartite in opt urne valorice in functie de pozitia fiecarei tari in clasamentul FIBA World Ranking Women presented by Nike. Echipele din urnele valorice 1, 4, 5 si 8 vor fi repartizate in grupele A, B, C, D si E ale calificarilor, in vreme ce formatiile din urnele 2, 3, 6 si 7 vor fi repartizate in grupele F, G, H, I si J.

Urnele valorice sunt urmatoarele:

Urna 1: Spania, Franta, Belgia, Serbia, Turcia
Urna 2: Belarus, Rusia, Italia, Grecia, Suedia
Urna 3: Muntenegru, Marea Britanie, Cehia, Slovacia, Letonia
Urna 4: Slovenia, Ucraina, Bosnia Hertegovina, Ungaria, Croatia
Urna 5: Lituania, Polonia, Germania, Bulgaria, Romania
Urna 6: Tarile de Jos, Israel, Portugalia, Luxemburg, Danemarca
Urna 7: Elvetia, Irlanda, Austria, Estonia
Urna 8: Finalnda, Islanda, Macedonia de Nord, Albania

Opt dintre grupele preliminariilor vor fi formate din patru echipe, in vreme ce grupele E si J vor avea cate trei echipe.

Cele zece castigatoare ale grupelor, alaturi de cele mai bune patru ocupante ale locurilor doi se vor califica la  FIBA Women's EuroBasket 2023, competite gazduita de Israel si Slovenia. Cu toate ca sunt calificate automat, cele doua tari organizatoare vor evolua in preliminarii. In cazul in care Israel si/sau Slovenia se vor numara printre cele 14 echipe cu drept de calificare la finalul preliminariilor, locul lor va fi luat de urmatoarele cele mai bune ocupante ale locurilor doi din grupe.

Pentru determinarea celor mai bune ocupante ale locurilor doi, in cazul grupelor de patru echipe, rezultatele inregistrate cu ultima clasata nu se vor lua in calcul.

Calificarile pentru FIBA Women's EuroBasket 2023 se vor juca de-a lungul a trei "ferestre": 11-14 noiembrie 2021, 24-27 noiembrie 2022, 24-27 februarie 2023.

Parteneri