Foto

Victorii importante in Europa pentru U-BT Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea

Finalistele sezonului precedent din Liga Nationala de Baschet Masculin, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea, au reusit in aceste zile sa acumuleze alte doua victorii pe scena continentala si astfel si-au marit sansele de calificare in fazele superioare. In FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea a facut un pas urias spre accederea in sferturile de finala, dispunand sambata seara, in deplasare, de gruparea poloneza Trefl Sopot, cu scorul de 83-73. In Basketball Champions League, U-BT Cluj-Napoca a obtinut luni seara a zecea victorie din actualul sezon continental, trecand de gruparea belgiana Filou Oostende, cu scorul de 86-75.

Singurele echipe autohtone care continua aventura din cupele europene, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea, au obtinut noi victorii importante pe scena continentala si continua cu sanse reale cursa spre fazele superioare. Luni seara, campioana en-titre LNBM, U-BT Cluj-Napoca a inregistrat al doilea succes din Grupa K a Basketball Champions League, depasind gruparea belgiana Filou Oostende, spre marea bucurie a asistentei din BTArena care si-a impins favorita spre victorie. La capatul unui meci dinamic si extrem de echilibrat, cu oscilatii de scor si faze spectaculoase care au ridicat deseori publicul in picioare, reprezentanta baschetului romanesc s-a impus cu scorul de 86-75, gratie evolutiilor deosebite ale lui Brown, Stewart si Richard. In urma acestui rezultat, campioana Romaniei se mentine in pozitia de lider al grupei K, cu doua victorii din tot atatea meciuri disputate, fiind urmata de Unicaja Malaga cu o victorie, in vreme ce Filou Oostende si Prometey nu au spart inca gheata.

Statistica meciului U-BT Cluj-Napoca - Filou Oostende – AICI

Rezultate, statistici si alte detalii din BCL pe site-ul oficial – AICI

La randul sau, sambata seara, CSM CSU Oradea si-a trecut in cont o victorie foarte importanta in grupele FIBA Europe Cup, gruparea pregatita de Cristian Achim reusind sa se impuna in fief-ul din Gdansk al gruparii poloneze Trefl Sopot. Cu Markovic, Richard, Ogden si Bickauskis in forma deoasebita, oradenii au cautat sa controleze jocul inca de la primul fluier si au reusit dupa un ultim sfert foarte bun sa-si treaca in cont o victorie care-i poate propulsa spre sferturi, cu scorul de 83-73. In urma acestui rezultat, reprezentanta LNBM revine la statutul de lider al clasamentului Grupei K, cu trei victorii din patru meciuri disputate, avand acelasi numar de puncta cu gruparile portugheze Sporting CP Lisabona si Benfica Lisabona, in vreme ce Trefl Sopot ramane pe ultima pozitie si nu mai are sanse de calificare.

Statistica meciului Trefl Sopot – CSM CSU Oradea – AICI

Rezultate, statistici si alte detalii din FIBA Europe Cup pe site-ul oficial – AICI


Parteneri