Foto

Vulturii cedeaza din nou in fata Letoniei, dar pastreaza sanse de calificare

Nationala masculina a Romaniei a evoluat mult mai ambitios decat o facuse in primul meci in fata puternicei reprezentative a Letoniei, in cadrul FIBA Basketball World Cup 2023 Euro Pre-Qualifiers.

Vulturii au trecut peste tracul debutului in competitie si au fost mai putin intimidati de numele echipei adverse, care are in componenta un jucator din NBA (Davis Bertans - Washington Wizards) si alti doi care evolueaza in Euroliga (Kurucs - Baskonia si Strelnieks - Zalgiris).

Cu toate ca Letonia este o forta a baschetului continental, prezenta constant la turneele finale FIBA EuroBasket in ultimii 20 de ani, tinerii tricolori condusi de Tudor Costescu au reusit sa castige trei sferturi, doar evolutia slabă din sfertul al doilea dovedindu-se decisiva pentru stabilirea castigatoarei: Letonia - Romania 79-69 (15-17, 30-13, 11-14, 23-25)

Pentru Romania au punctat: P. Richard 17p (1x3), Uta (foto) 13p, Nicolescu 12p (2x3), Badiu 8p, Cate 7p, Popa 6p (2x3), Maciuca 3p, Berceanu 2p, Tohatan 1p

In lupta pentru calificare, depindem de Letonia

Meciul contra Romaniei a avut o importanta deosebita pentru tara organizatoare a turneului Grupei D din FIBA Basketball World Cup 2023 Euro Pre-Qualifiers. Victoria in fata tarii noastre a insemnat calificarea Letoniei pentru faza urmatoare a competitiei. In aceste conditii, ramane de vazut daca balticii isi vor pastra motivatia in evolutia contra nationalei Belarusului, programata joi de la 19:30. Pentru ca Romania sa reuseasca sa se califice, Belarus trebuie sa piarda ultimele doua intlaniri pe care le mai are de disputat (cu Letonia si Romania), ultima la minim 6 puncte diferenta.

Partida Romania - Belarus este programata vineri, de la ora 19:30 si este transmisa in direct pe canalul oficial de YouTube al FIBA.

Parteneri