Foto

Vulturii incep pregatirile pentru FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers cu un nou staff tehnic

La inceputul saptamanii viitoare, reprezentativa masculina de baschet a Romaniei va intra in pregatire pentru prima actiune din cadrul FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, Vulturii urmand sa evolueze in Grupa B, impotriva selectionatei similare a Luxemburg. Pentru primul joc oficial din campania de pre-calificare europeana, programat sa se dispute in Luxemburg, in data de 28 noiembrie, selectionerul Dragan Petricevic si noul staff tehnic tricolor vor avea la dispozitie in cantonamentul de pregatire de la Bucuresti un lot format din 16 sportivi.


Arena de Baschet din Capitala va gazdui saptamana viitoare antrenamentele de pregatire ale nationalei masculine de baschet a Romaniei, Vulturii urmand sa se antreneze sub bagheta noului selectioner Dragan Petricevic si a noului staff tehnic. Astfel, peste exact o saptamana, Vulturii vor incepe pregatirile pentru primul meci oficial din campania FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, partida inaugurala urmand sa se desfasoare in deplasare, in data de 28 noiembrie, in fief-ul selectionatei similare a Luxemburg.

Noul selectioner Dragan Petricevic, un antrenor arhicunoscut in baschetul romanesc si nu numai, cu multe performante la activ si cu o vasta experienta internationala, se va baza pe sprijinul unui nou staff tehnic pentru aceasta campanie continentala. De altfel, iata componenta noului staff tehnic tricolor:
1. Dragan PETRICEVIC – antrenor principal
2. Florin NINI - antrenor secund
3. Dan IOAN – antrenor secund
4. Cezar BARAGAU – preparator fizic
5. Gabriel MOGOS – doctor
6. Rudi IVANOIU – masseur
7. Marius TOMA – team-manager
8. Constantin IOAN – coordonator tehnic FRB
9. Catalin BURLACU – general manager FRB
 
Pentru cantonamentul de pregatire al Vulturilor, care se va desfasura in Bucuresti, in perioada 21-27 noiembrie, selectionerul Dragan Petricevic a convocat urmatorii 16 sportivi, cu precizarea ca si alti sportivi au fost trecuti pe lista FIBA pentru eligibilitate si raman la cluburi in vederile selectionerului, pentru eventuale cazuri medicale neprevazute (accidentari, COVID-19 etc) care pot aparea la antrenamentele din Arena de Baschet.
Mai jos va prezentam lista celor 16 jucatori convocati pentru antrenamentele din Capitala:

1. GHEORGHE TUDOR - FC Arges Pitesti
2. TOHATAN LUCAS – BC CSU Sibiu
3. BADIU MARCU – CSO Voluntari
4. RICHARD KRISTOPHER – CSM CSU Oradea
5. LUCA VASILE – Rapid Bucuresti
6. FOMETESCU TUDOR – CSM CSU Oradea
7. DICULESCU DRAGOS – Lanstede Hammers Zwolle (Tarile de Jos)
8. NICOLESCU BOGDAN – CSM CSU Oradea
9. MACIUCA MIHAI – FC Arges Pitesti
10. COLCEAG LUCA - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
11. TOROK ROLLAND – CSO Voluntari
12. POPA BOGDAN – CSM Ploiesti
13. GRASU STEFAN - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
14. UTA RARES – BC CSU Sibiu
15. OLAH ALEXANDRU – SCM OHMA Timisoara
16. CATE EMANUEL – UCAM Murcia (Spania)

In data de 27 noiembrie, delegatia Romaniei va pleca spre Luxemburg iar a doua zi, de la ora 18:00, Vulturii se vor confrunta cu selectionata tarii gazda. Reamintim ca nationala masculina a Romaniei va evolua in cadrul Grupei B din FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers impotriva selectionatelor similare ale Luxemburg si Albaniei.

Conform calendarului anuntat de FIBA, iata programul meciurilor pe care Vulturii le vor sustine in campania de pre-calificare europeana:

LUXEMBURG – ROMANIA (28.11.2021, ora 18:00)
ROMANIA – ALBANIA (24.02.2022)
ROMANIA – LUXEMBURG (30.06.2022)
ALBANIA – ROMANIA (03.07.2022)

La startul primei campanii europene de precalificare vor fi prezente 10 echipe nationale, care sunt distribuite in trei grupe. Castigatoarele grupelor si cea mai buna echipa clasata pe locul secund avanseaza in faza a doua de pre-calificare continentala – FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers Second Round, meciurile urmand sa se dispute in alte trei ferestre: august 2022, noiembrie 2022 si februarie 2023.

Parteneri