Foto

Vulturii vor evolua in faza europeana a FIBA Basketball World Cup Pre-Qualifiers 2023

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei a fost confirmata pe lista echipelor care vor participa, in vara, in cea de-a doua faza a precalificarilor FIBA Basketball World Cup 2023, Zona Europa. Conform FIBA, lista cuprinde 12 echipe nationale, care au acces in aceasta faza in urma rezultatelor din grupele primei faze a precalificarilor FIBA WC 2023 si din grupele de calificare la FIBA EuroBasket 2022.


Forul international de baschet (FIBA) a confirmat, luni seara, dupa incheierea ultimelor meciuri din grupele FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers, lista celor 12 echipe nationale care vor participa in cea de-a doua faza a precalificarilor FIBA Basketball World Cup 2023, Zona Europa. Dintre cele 12 nationale, patru echipe provin din faza inaugurala a precalificarilor FIBA Basketball World Cup 2023 iar celelalte opt echipe din FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers, printre acestea numarandu-se si nationala Romaniei.

Mai jos va prezentam lista celor 12 echipe nationale care vor evolua in vara in cursa pentru grupele din ultima faza de calificare la WC 2023:
– Belarus, Islanda, Portugalia, Slovacia (din precalificari FIBA WC 2023)
– Austria, Danemarca, Letonia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Romania, Suedia, Elvetia (din grupele FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers)

Conform sistemului competitional anuntat de FIBA, pentra faza secunda a precalificarilor mondiale se vor alcatui patru grupe de cate trei echipe (se joaca dupa sistemul fiecare cu fiecare, tur – retur; in cazul in care pandemia Covid-19 va continua si in august, atunci meciurile se vor desfasura tot in bule epidemiologice). Primele doua clasate in cele patru grupe vor accede in ultima faza a FIBA Basketball World Cup Qualifiers 2023, cele opt echipe urmand sa se alature celor 24 de echipe nationale prezente la FIBA EuroBasket 2022. Totodata, FIBA a anuntat ca tragerea la sorti a grupelor pentru faza secunda din precalificarile mondiale va fi efectuata la o data ce va fi anuntata cat de curand.
Reamintim ca turneul FIBA Basketball World Cup 2023 va fi gazduit de Indonesia, Japonia si Filipine.

Parteneri