Foto

Vulturii vor juca in Polonia in ultima fereastra din FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers

Cea de-a treia fereastra din cadrul Grupei A din FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers se va desfasura in bula epidemiologica realizata in localitatea poloneza Gliwice, a anuntat forul international de specialitate dupa sedinta FIBA Europe Board din data de 4 decembrie 2020. Astfel, reprezentativa masculina a Romaniei va evolua in Polonia in ultimele doua partide din cadrul Grupei A, Vulturii pregatiti de antrenorul Tudor Costescu urmand sa evolueze impotriva selectionatelor Israel si Poloniei, in 19 si 21 februarie 2021. Reamintim ca in urma rezultatelor inregistrate in primele patru meciuri, Romania ocupa ultima pozitie in clasamentul Grupei A, in vreme ce Israel si Spania au obtinut deja biletele pentru FIBA EuroBasket 2022 iar Polonia mai are nevoie de o singura victorie pentru a-si asigura prezenta la turneul final. Nationala Romaniei mai pastreaza doar sanse pur teoretice, Vulturii avand nevoie de doua victorii in urmatoarea fereastra, dar si de un cosaveraj favorabil in disputele directe cu Polonia, in vreme ce selectionata antrenata de Mike Taylor ar trebui sa piarda atat in fata Vulturilor, cat si in confruntarea cu Spania.

In cadrul sedintei FIBA Europe Board au fost stabilite si restul gazdelor pentru ultimele ferestre din cadrul calificarilor pentru turneele finale europene, insa reprezentativa feminina a Romaniei trebuie sa mai astepte pentru a afla unde va evolua in februarie 2021. Si asta, pentru ca niciuna dintre nationalele prezente in Grupa D din FIBA Women's EuroBasket 2021 Qualifiers nu si-a manifestat intentia de a organiza bula epidemiologica, astfel ca FIBA Europe va desemna o tara organizatoare, in functie de evolutia pandemiei COVID-19. Reamintim ca Acvilele mai au de jucat inca doua partide in Grupa D, impotriva selectionatelor Cehiei si Italiei, in datele de 4 si 6 februarie 2021.

 

In alta ordine de idei, FIBA a anuntat si datele de desfasurare ale meciurilor din faza a 2-a a precalificarilor pentru FIBA Basketball World Cup 2023. Acestea ar urma sa se desfasoare in sistem tur-retur (acasa si in deplasare) si nu in sistem de bula epidemiologica, datele pentru aceste meciuri fiind: 11, 14, 18, 21, 25 si 28 august 2021. In cazul in care va ocupa locul 4 in campania de calificare la FIBA EuroBasket 2022, nationala masculina a Romaniei va intra in aceasta campanie pentru intrecerea mondiala.

Parteneri