Foto

CSM Tg. Mures si ABC Laguna Bucuresti au promovat in LNBM

Clasate pe primele doua locuri in clasamentul final al Turneului de Promovare din Liga 1, echipele CS Municipal Tg. Mures si ABC Laguna Bucuresti au obtinut promovarea in Liga Nationala de Baschet Masculin, sezonul 2022-2023.

Sala Sporturilor din Tg. Mures a gazduit in week-end-ul recent incheiat meciurile din cadrul Turneului de Promovare din Liga 1, la startul intrecerilor fiind prezente cele mai valoroase echipe din cel de-al doilea esalon baschetbalistic, respectiv CSM Tg. Mures, ABC Laguna Bucuresti, BC CSU 2 Sibiu si CSU Stiinta Bucuresti. Dupa ce a dominat clar competitia si a avut un parcurs fara greseala in Final 4, echipa locala CS Municipal Tg. Mures, cu antrenorul George Trif la timona, a obtinut prima pozitie in clasamentul final, inregistrand trei victorii din tot atatea partide: 91-59 cu BC CSU 2 Sibiu, 88-67 cu ABC Laguna Bucuresti si 20-0 cu CSU Stiinta Bucuresti. Astfel, CSM Tg. Mures obtine implicit promovarea pentru LNBM, sezonul 2022-2023, gruparea mureseana urmand sa revina de anul viitor pe prima scena baschetbalistica a Romaniei.
Dupa o lupta in trei, in care echipa satelit BC CSU 2 Sibiu nu a avut drept de promovare, ABC Laguna Bucuresti a reusit sa se claseze pe locul secund si astfel a obtinut, in premiera, promovarea in Liga Nationala de Baschet Masculin, gruparea pregatita de antrenorul Claudiu Fometescu inregistrand o victorie si doua infrangeri: 73-63 cu BC CSU 2 Sibiu, 65-74 cu CSU Stiinta Bucuresti, 67-88 cu CSM Tg. Mures.

Reamintim ca din sezonul urmator, LNBM va avea la start 18 echipe, CSM Tg. Mures si ABC Laguna Bucuresti obtinand promovarea si implicit dreptul de a se inscrie in cea mai importanta competitie derulata sub egida FRB alaturi de celelalte 16 echipe care au fost prezente in actualul sezon al LNBM.

Rezultate, statistici si clasamentul final al Ligii 1 - AICI

Parteneri