Foto

Acvilele se califica direct in semifinale la turneul 3x3 de la Ulaanbaatar

Echipa feminina de baschet 3x3 a Romaniei a debutat furtunos in cadrul celui de-al treilea turneu din cadrul circuitului mondial FIBA 3x3 Womens Series 2022, Acvilele reusind o serie de trei victorii consecutive impotriva selectionatelor Frantei, Mongoliei si Tarilor de Jos. In urma celor trei victorii, Romania a castigat Grupa B si avanseaza alaturi de Polonia direct in semifinale, urmand sa se lupte sambata, de la ora locala 14:40, pentru un loc in marea finala de la Ulaanbaatar. Toate meciurile sunt transmise in direct de FIBA 3x3.  

Prezenta la startul celui de-al treilea turneu din circuitul mondial FIBA 3x3 Womens Series 2022 intr-o formula noua, cu Ancuta Stoenescu, Anamaria Virjoghe, Bianca Fota si Teodora Manea pe lista de eligibilitate, Romania a debutat furtunos astazi in cadrul Grupei B si a inregistrat trei victorii consecutive, performanta care i-a adus fotoliul de lider, dar mai ales calificarea directa in penultima faza a competitiei de la Ulaanbaatar.

Rand pe rand, cu Ancuta Stoenescu in mare forma (n.n. – principala marcatoare a competitiei dupa prima zi), Acvilele au dispus de galonata echipa  a Frantei, cu scorul de 18-13, de selectionata tarii gazda, Mongolia, cu scorul de 21-14, precum si de echipa de tineret U24 a Tarilor de Jos, cu scorul de 20-18 (in prelungiri), si si-a asigurat prezenta in semifinale.

Sambata, cu incepere de la ora locala 16:40, Romania va intalni in penultimul act al competitiei pe invingatoarea din faza inaugurala eliminatorie, in care se vor lupta Tarile de Jos si ocupanta locului 3 din grupa B.

Programul meciurilor din Mongolia poate fi vizualizat pe pagina forului international  - AICI.
Toate meciurile vor putea fi urmarite in direct pe canalul de youtube FIBA 3x3

Reamintim ca echipa Romaniei a participat la primul turneu din FIBA 3x3 Womens Series 2022 de la Tel Aviv si a evoluat in formula Ancuta Stoenescu, Anamaria Virjoghe, Alina Podar si Sarah Dumitrescu. Acvilele au inregistrat doua infrangeri si nu s-au calificat in faza meciurilor eliminatorii.

Parteneri