Decizii ale Consiliului Director din data de 19.02.2019

Sedinta Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet, convocata pentru data de 19.02.2019, s-a desfasurat in Bucuresti, la sediul FRB, cu prezenta a 11 membri ai Consiliului Director iar juristul FRB, Doru Toma, directorul economic, Daniela Gradinaru si presedintele CCAB, Adrian Voinescu, au participat in calitate de invitati.

In cadrul sedintei Consiliului Director din data de 14.01.2019 au fost aprobate si consemnate in procesul verbal urmatoarele decizii:

 
1. Dl Horia Paun, presedintele FRB, propune ca Adunarea Generala Ordinara a FR Baschet 2019, sa aiba loc in data de 16 aprilie 2019, la sediul FR Baschet, la ora 10, avand urmatoarea ordine de zi:
 
1. Raportul de activitate al FR Baschet in anul 2018
2. Bilantul financiar-contabil -2018
3. Raportul Comisiei de Cenzori  si al firmei de audit- 2018
4. Planul anual de activitate -  2019
5. Bugetul de venituri si cheltuieli -  2019  
6. Afilieri definitive si dezafilieri
7. Diverse

Se supune la vot si se aproba cu unanimitate de voturi data desfasurarii AG 2019 si ordinea de zi.
 
2. Presedintele FRB prezinta „Procedura de plata a arbitrilor, comisarilor si a celorlalti oficiali” bazata pe Contractul de Activitate Sportiva (CAS) incheiat de catre oficiali cu FR Baschet. Data limita pentru incheierea CAS si implememntarea procedurii de plata va fi 01 martie 2019 ( materialul va fi transmis catre cluburi, CCAB si CC)
 
 3. Secretarul general al FR Baschet informeaza ca niciun club nu a dorit sa organizeze „All Star Game 2019” si, in consecinta, acest eveniment va fi cuplat cu Turneul Final al Cupei Romaniei, masculin, fiind introdus in Caietul de Sarcini. Se propune o modificare a datei de desfasurare a celor doua evenimente, dar nu se aproba.
 
4. Se aproba cu unanimitate de voturi, o completare a RSLNB pentru sezonul viitor: „Cluburile nou infintate, sau cele deja afiliate la FR Baschet, care participa pentru prima oara in LNB (M si F) vor fi repartizate in grupa C (ultima grupa valorica). Dupa primul sezon competitional petrecut in LNB, ele vor fi repartizate in urmatorul sezon al LNB, intr-o grupa corespunzatoare locului din clasament si a gradului de indeplinire a celorlalte conditii”.
 
5. Se prezinta memoriul sportivului Goia Alexandru-Mihai si punctul de vedere al CCLTO. Se analizeaza cazul si se aproba cu unanimitate de voturi ca transferul sportivului sa se realizeze conform prevederilor art. 17.21 din RGOC, numai cu acordul structurii sportive de la care se transfera sportivul sau prin achitarea grilei de transfer, conform regulamentelor in vigoare.
 
6. Se prezinta memoriul sportivului Tudose Vlad Andrei si punctul de vedere al CCLTO; se analizeaza cazul si se aproba cu majoritate de voturi dreptul de a se transfera in afara perioadei de transfer (6 voturi pentru, 3 impotriva si 2 abtineri).
 
7. Clubul NBS Cluj-Napoca revine cu un memoriu legat de transferul jucatoarei Nicolett Orban. Se poarta discutii legate de o viitoare imbunatatire a sistemului de grile si corelarea acestuia cu taxa de formare. Se supune la vot si se aproba cu unanimitate de voturi respectarea regulamentelor in vigoare – fiind un transfer de la un club de juniori la un club de seniori, se aplica RGOC, art. 17.22.2, jucatoarea primeste drept de transfer cu achitarea taxei de formare.  

8. Se aproba cu unanimitate de voturi afilierea provizorie a urmatoarelor structuri sportive: ACS ISPORTS Ploiesti  si  ABC U Oradea.

9. Se prezinta solicitarea din partea CSU Oradea pentru ca jucatoarea Milas Teodora Lorena sa primeasca drept de joc in LNBF. Se aproba cu majoritate de voturi (o abtinere).
 
10. Dl Mircea Cristescu propune pentru sezonul viitor sa se aplice o regula, pentru un singur jucator, de genul „injury replacement”, dupa data de 28 februarie.
 
11. Se aproba cu majoritate de voturi ca in competitiile de 3x3, CR si LNB masculin, echipele sa se poata prezenta cu un singur jucator mai mare de 35 de ani, sau cu un singur jucator mai mic de 18 ani.
 
12. Presedintele FRB informeaza membrii CD despre discutiile avute cu autoritatile locale pentru organizarea competitiilor de baby si minibaschet 2019.

Parteneri