Foto

Decizie Consiliul Director din data de 14.12.2022

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet, convocat statutar de președintele FRB, Emilia-Carmen Tocala, și intrunit în ședința din data de 14.12.2022, în format online, cu 12 membri prezenți, a adoptat următoarele decizii în prezența reprezentantului Ministerului Sportului, doamna consilier superior Anamaria Șintie:

1. Se aprobă cu unanimitate de voturi Ordinea de zi transmisă membrilor CD prin convocator.

2. Se aprobă cu unanimitate prezența invitaților Marius Toma și Alin Săftel.

3. La propunerea Colegiului Central al Antrenorilor, se aprobă cu unanimitate de voturi ”Concepția unitară de joc și pregătire pe niveluri formative” și publicarea acestei lucrări atât în format tipărit, cât și în mediu online/electronic, și publicarea în Monitorul Oficial.

4. Se aprobă cu unanimitate de voturi ”Planul de pregătire și activitate al loturilor olimpice de baschet 3x3 pentru JO Paris 2024, masculin și feminin”, cu includerea unor amendamente și puncte solicitate de Comisia Tehnică COSR, și demararea demersurilor pentru prezentarea la Comitetul Olimpic și Sportiv Român pentru aprobarea acestora. Se atașează prezentei decizii ”Planul de pregătire și activitate al loturilor olimpice de baschet 3x3 pentru JO Paris 2024, masculin și feminin”.

5. Se aprobă cu unanimitate de voturi menținerea deciziei Consiliului Director din data de 14.09.2022 (punctul 17), prin care s-a stabilit cuantumul penalităților financiare pentru greșelile tehnice acordate în competițiile naționale organizate de FRB. Se aprobă cu unanimitate de voturi următoarele clarificări:
Penalitățile financiare aprobate de Consiliul Director din 14.09.2022 sunt aplicate pentru greșelile tehnice acordate pentru: Conduită sau comunicare nerespectuoasă în relaţia cu arbitrii, comisarul FRB, oficialii mesei, adversarii sau însoțitorii care au dreptul să stea pe băncile echipelor (pentru proteste, injurii, jigniri, semne obsecene, gesturi ironice etc); Folosirea unui limbaj sau a unor gesturi prin care spectatorii sunt insultaţi sau incitaţi; Şicanarea şi insultarea unui adversar sau a unui coechipier, după caz; Când se aruncă cu mingea în corpul unui adversar/arbitru/antrenor/insotitor/oficial (mâini, picioare, torso).
Arbitrii principali se asigură la finalul fiecărui meci că scorerul a completat pe spatele foii oficiale de joc motivul pentru care a fost acordată greșeala tehnică și informează FRB despre aceasta. Domnul Marius Toma este mandatat să comunice cluburilor despre această decizie și despre procedură iar domnul Marius Marinescu va face instruirea arbitrilor și comisarilor FRB.

6. Informarea Consiliului Director referitor la nominalizarea arbitrilor și comisarilor FIBA pentru perioada 2023-2025 și încărcarea acestora pe platforma FIBA, precum și despre nominalizarea instructorilor naționali.

7. Informarea Consiliului Director despre vizita lucrativă a conducerii Federației Franceze de Baschet (președintele Jean Pierre Siutat și directorul pe relații internaționale Goran Radonjic) în acest week-end.

8. Se aprobă cu unanimitate de voturi acordarea celui de-al 13-lea salariu, în conformitate cu legislația, pentru toți angajații Federației Române de Baschet.

9. Comisia Tehnică va analiza oportunitatea înființării competiției Liga 2, masculin, dedicată tineretului și studenților (U21 și U23), și includerea în calendarul competitional FRB din primăvara 2023.

10. Următoarea ședință a Consiliului Director va avea loc la Sibiu, în ianuarie 2023, cu principale puncta pe Ordinea de zi: ROF, RGOCB și Cupa Federației, masculin și feminin.

Parteneri