Foto

Hotararea Adunarii Generale Ordinare a FRB din 03.04.2024

Data: 03.04.2024
Locul: Sala Diamond Ballroom din incinta Hotelului Ramada din Pitești, Calea București, nr. 31, 110133, municipiul Pitești, județul Argeș.

    Ședința Adunării Generale Ordinare a FEDERAȚIEI ROMÂNE DE BASCHET s-a desfășurat la data de 03.04.2024, Diamond Ballroom din incinta Hotelului Ramada din Pitești, începând cu ora 10:00. În conformitate cu art. 12.17 din Statutul Federației Române de Baschet, ședința a fost reconvocată pentru ora 11:00, din lipsă de cvorum (la ora 10:00 au fost prezenți și înregistrați 48 de delegați ai structurilor sportive afiliate cu drept de vot din totalul de 144 de structuri sportive afiliate cu drept de vot).
La ora 11:00, în conformitate cu art. 12.17 din Statutul Federației Române de Baschet, a fost îndeplinit cvorumul (la ora 11:00 au fost prezenți și înregistrați 50 de delegați ai structurilor sportive afiliate cu drept de vot din totalul de 144 de structuri sportive afiliate cu drept de vot).
La ședința Adunării Generale a FEDERAȚIEI ROMÂNE DE BASCHET a participat, din partea Agentiei Naționale pentru Sport, doamna Ana Maria ȘINTIE, care deține calitatea de consilier superior delegat de către ANS pentru această Federație Sportivă Națională, precum și domnul Marius BURCEA, notar public, reprezentant al BIN BURCEA MARIUS - Pitești.

În conformitate cu anunțul Comisiei de validare a cvorumului și de numărare a voturilor (formată din Mihaela GRECU, Emil KOSZTELNIK și Alin ȘIPOȘ), consemnat și în Procesul-Verbal încheiat cu ocazia Adunării Generale din data de 03.04.2024, la ora 11:00 au fost prezenți 50 de reprezentanți ai structurilor sportive, legal constituite și recunoscute oficial, afiliate la FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE BASCHET, beneficiare ale dreptului de vot.
Astfel, prin raportare la prevederile Statutului FEDERAȚIEI ROMÂNE DE BASCHET – în continuare și Federația/FRB - Comisia sus-menționată a anunțat la începutul ședinței de la ora 11:00 că a fost realizat cvorumul necesar adoptării unor hotărâri valabile iar ședința a fost declarată ca fiind statutară, ca urmare a participării unui numar de 50 de structuri sportive, legal constituite și recunoscute oficial, din totalul de 144 de structuri sportive, legal constituite și recunoscute oficial, beneficiare ale dreptului de vot.
Motiv pentru care, Președintele FEDERAȚIEI ROMÂNE DE BASCHET, doamna Emilia-Carmen TOCALĂ a declarat deschisă ședința Adunării Generale Ordinare pe anul 2024.
Având, astfel, în vedere, dispozițiile cuprinse în documentul identificat ca fiind “Proces Verbal Adunarea Generală Ordinară a FRBaschet, Pitești, ora 11, 03.04.2024”, întocmit cu ocazia ședinței Adunării Generale Ordinare a FEDERAȚIEI ROMÂNE DE BASCHET, organizată și desfasurată la data de 03.04.2024, începând cu ora 11:00 - Sala Diamond Ballroom din incinta Hotelului Ramada din Pitești, Calea București, nr. 31, 110133 - municipiul Pitești, județul Argeș - astfel cum a fost acest document certificat ca fiind de dată certă sub nr. 20 și 21 din data de 10.04.2024 la Biroul Individual Notarial Burcea Marius;

Participanții la ședinta Adunării Generale a FEDERAȚIEI ROMÂNE DE BASCHET au adoptat următoarea:

HOTĂRÂRE
    
    1. A fost aprobată, cu majoritate de voturi (1 abținere), direct exercitate și valabil exprimate, propunerea trimisă în termen de Clubul Sportiv Școlar Târgoviște pentru completarea/modificarea Ordinii de Zi a ședinței Adunării Generale Ordinare pe anul 2024, astfel că s-a aprobat amânarea discutării și votării într-o ședință ulterioară dezbaterile cu privire la aprobarea punctului (”g” – g.1 și g.2) denumit ”Măsuri organizatorice”, care conținea ”Afilieri definitive și excluderi (dezafilieri)” și ”Aprobarea modificărilor/completărilor la Statutul FR Baschet”. Urmează să fie organizată o Adunare Generală Extraordinară în 2024 care va conține aceste puncte.

    2. A fost aprobă, cu unanimitate de voturi (fără abțineri sau voturi împotrivă), direct exercitate și valabil exprimate, Ordinea de Zi a ședinței Adunării Generale Ordinare din anul 2024, așa cum a fost transmisă structurilor sportive afiliate prin Convocator, dar fără ”Măsuri organizatorice”, care conține ”Afilieri definitive și excluderi (dezafilieri)” și ”Aprobarea modificărilor/completărilor la Statutul FR Baschet” conform punctului ”g” – g.1 și g.2:
- Alocuțiunea Președintelui FRB, respectiv prezentarea, dezbaterea și aprobarea următoarelor:
a. Raportul de activitate al FR Baschet pe anul 2023
b. Bilanțul contabil pentru anul 2023
c. Raportul Comisiei de Cenzori și Raportul firmei de audit pentru anul 2023
d. Descărcarea de gestiune
e. Planul de activități pe anul în curs 2024
f. Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs 2024
h. Diverse

    3. A fost aprobată, cu unanimitate de voturi (fără abțineri sau voturi împotrivă), direct exercitate și valabil exprimate, descarcărea de gestiune a FEDERAȚIEI ROMÂNE DE BASCHET pe anul 2023, după ce au fost prezentate participanților la ședintă și aprobate următoarele documente:
- Raportul de activitate al FRB pentru anul 2023;
- Bilantul financiar-contabil pentru anul 2023;
- Raportul firmei de audit pe anul 2023;
- Raportul Comisiei de Cenzori pentru anul 2023.

    4. A fost aprobat, cu unanimitate de voturi (fără abțineri sau voturi împotrivă), direct exercitate și valabil exprimate, Planul anual de activități al FRB, pentru anul 2024.

    5. A fost aprobat, cu unanimitate de voturi (fără abțineri sau voturi împotrivă), direct exercitate și valabil exprimate, Bugetul de venituri și cheltuieli al FRB pe anul 2024.

    6. Adunarea Generală a fost informată despre obiectivele strategice FIBA pentru 2023-2027 și despre FIBA Plus Strategy and Planning al Federației Române de Baschet.

   7. A fost aprobată, cu unanimitate de voturi (fără abțineri sau voturi împotrivă), direct exercitate și valabil exprimate, mandatarea și împuternicirea Președintelui FEDERAȚIEI ROMÂNE DE BASCHET, doamna Emilia-Carmen TOCALĂ, cetățean român, să reprezinte FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE BASCHET în fața Notarului Public, în vederea autentificării Hotărârii adoptată de Adunarea Generală Ordinară, în ședința organizată și desfășurată la data de 03.04.2024.

Ca urmare a exprimării valabile a votului și a hotărârilor adoptate, Adunarea Generală Ordinară a FEDERAȚIEI ROMÂNE DE BASCHET din data de 03.04.2024 a fost declarată inchisă.

Parteneri