Foto

96 de tineri baschetbalisti selectati dupa prima faza a Programului National de Selectie U14

Prima faza din cadrul Programului National de Selectie dedicat sportivilor nascuti 2008 s-a incheiat astazi, in jurul orelor pranzului, odata cu ultimul antrenament al Trialului “U14”. Din cei 164 de tineri baschetbalisti care au fost prezenti la Trialul gazduit de terenurile din Parcul Municipal Ploiesti Vest, colectivul tehnic format din 23 de antrenori romani si coordonat de antrenorul grec Molyvdas Athanasios, impreuna cu reprezentantii FRB, au selectat 96 de sportivi, care vor continua antrenamentele, urmand sa intre de luni in regimul de pregatire centralizata pana in data de 10 septembrie 2021. Urmatoarea actiune din cadrul Programului National de Selectie U14 va avea loc in luna octombrie, intr-o locatie ce urmeaza sa fie anuntata.


Asadar, dupa trei zile de baschet, cu patru sesiuni de antrenamente si 24 de ore de munca si sudoare, in care cei 164 de sportivi propusi de structurile sportive din intreaga tara pentru Trialul U14 au incercat sa-si etaleze calitatile native si mai ales abilitatile si bagajul de cunostinte de tehnica individuala, cei peste 30 de specialisti prezenti la Ploiesti au selectionat 96 de tineri baschetbalisti considerati de reala perspectiva.

A fost o operatiune transparenta, cu fise de evaluare completate de fiecare antrenor in urma celor patru antrenamente, iar opiniile fiecaruia au contat in realizarea listelor finale cu 48 de sportivi si 48 de sportive, care vor ramane in continuare la Ploiesti pentru a intra incepand de luni dimineata si pana vineri la pranz in programul de pregatire centralizata planificat sa se desfasoare tot pe terenurile din Parcul Municipal Ploiesti Vest.

Emotie, energie si entuziasm. Sunt caracteristicile principale ale celor doua zile din cadrul Trialului U14, toti cei 164 de tineri sportivi incercand sa dea tot ce au mai bun pe teren. Evident, au mai fost si balbe inerente sau greseli copilaresti, dar cel mai mult a contat faptul ca dragostea si pasiunea pentru jocul de baschet au iesit in evidenta. In cele din urma, pentru cei care au plecat acasa, mesajul transmis de membrii colectivului tehnic a fost unul de incurajare, punctandu-se faptul ca selectia nationala este un proces continuu si ca, in urma monitorizarilor din timpul sezonului si a urmatoarelor actiuni din cadrul Programului National de Selectie U14, oricare dintre sportivii generatiei 2008 are sanse de a reveni in atentie. De altfel, obiectivul principal al Programului National de Selectie U14 este acela de a constitui loturile nationale juvenile din jucatori pregatiti dupa o linie metodica unitara, pe diferite categorii valorice, acordand in acest fel sansa tuturor sportivilor talentati, muncitori si ambitiosi sa evolueze pentru culorile Romaniei in competitiile internationale. Pe de alta parte, cei 96 de sportivi selectionati vor continua antrenamentele in cadrul celei de-a doua faze, cea de pregatire unitara si centralizata, care se va derula in perioada 6-10 septembrie. In cadrul celei de-a doua faze, participantii vor avea un nou indrumator, renumitul lector FIBA din cadrul FECC, Nenad Trunic.
 
Mai jos, va prezentam listele cu sportivii care au fost selectionati sa ramana la Ploiesti pentru programul de pregatire unitara:

Lista cu sportivii selectionati in urma Trialului U14 (masculin) – AICI
Lista cu sportivele selectionate in urma Trialului U14 (feminin) – AICI

* Din motive medicale, sportivul Giurgiu Cristian a fost inlocuit cu un alt sportiv, Topai Andrei Cristian (CSM Oradea, antrenor Kokovai Melania) urmand sa participe la programul de pregatire.


Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet multumeste tuturor sportivilor implicati, dar si structurilor sportive afiliate si mai ales antrenorilor pentru eforturile si munca depuse in depistarea tinerelor talente.

Prima actiune din cadrul Programului National de Selectie U14 a fost organizata de Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul MTS, si in parteneriat cu Primaria Municipiului Ploiesti. Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet multumeste partenerului de hidratare SIRMA, care a asigurat apa pentru toti participantii la antrenamente, precum si celorlalti parteneri implicati in buna organizare a acestui eveniment important pentru baschetul juvenil romanesc: CSM Ploiesti, Serviciul de Gospodarire Urbana Ploiesti, Parc Municipal Vest Ploiesti, TCE Ploiesti si Salvarea Ploiesti.


Reamintim ca toate cheltuielile de cazare si masa de la Hotelul Central din Ploiesti pentru toti participantii sunt acoperite de catre Federatia Romana de Baschet iar pe intreaga durata a evenimentului sunt respectate toate normele legale de prevenire si combatere a virusului Sars Cov-2.

Un amplu album foto, realizat cu instantanee surprinse pe terenuri de fotograful Alina Cojocaru, se gaseste pe pagina oficiala de facebook a Federatiei Romane de Baschet.

Parteneri