Foto

A murit profesorul Dan Pavelescu

“Lordul” baschetului iesean, Prof. Dr. Dan Pavelescu, nu mai este printre noi. Omul care a stat 16 ani pe banca echipei Politehnica Iasi s-a stins din viata in aceasta seara.

Descoperit de regretatul profesor Gheorghe Luca, Dan Pavelescu a devenit antrenor, dar si cadru didactic universitar, fiind, la un moment dat, prodecanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii “Al. I. Cuza” Iasi. De asemenea, prof. Dan Pavelescu a condus o perioada Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi, iar pana in 2012 a fost comisar FRB.

De altfel, Dan Pavelescu declara, intr-unul din ultimele interviuri acordate presei, ca, dintre numeroasele distinctii primite in cariera, cele mai dragi sunt cele primite din partea FR Baschet: “pe primul loc este distinctia primita la un meci de veterani disputat la Brasov„Old-Star-Game” Nord-Sud, unde eu eram unul din antrenori, iar Costel Moscalu si Gabi Mihailescu printre jucatori. Din partea Federatiei Romane de Baschet am mai primit un „Certificat de Excelenta”. Iar la retragerea mea din functia de comisar FRB din cadrul Campionatelor Nationale de Baschet am mai primit un trofeu, pe care scrie asa: „Domnului Comisar FRB Prof. Dr. Dan Pavelescu – Cu multumiri pentru întreaga activitate depusa în slujba baschetului românesc. Cu stima si respect, Comisia Comisarilor de Baschet, 14 septembrie 2012”.

Cu imens regret, Federatia Romana de Baschet adreseaza sincere condoleante familiei indoliate.

Parteneri