Foto

ACS Dan Dacian Bucuresti si U-BT Cluj-Napoca au obtinut laurii nationali ai categoriei U14

Echipa feminina ACS Dan Dacian Bucuresti a cucerit, in aceasta dimineata, laurii nationali ai categoriei “under 14”, dupa ce echipa pregatita de antrenorul Dan Dacian s-a impus in finala Campionatului National desfasurata in Parcul Municipal Ploiesti Vest in cadrul Turneelor Nationale de Baschet Juniori in aer liber. In ultimul act, ACS Dan Dacian a dispus de ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, cu scorul de 50-40, iar CSM Ploiesti a obtinut medaliile de bronz, dupa ce a trecut in finala mica de Olimpia Bucuresti, cu scorul de 49-26. La masculin, U-BT Cluj-Napoca s-a impus in fata ABC Laguna Bucuresti, 48-45, dupa un cos inscris in ultima secunda de joc. Medaliile de bronz au revenit sportivilor de la ACS Dan Dacian Bucuresti, invingatori in fata celor de la ABC Slam Bucuresti, scor 55-42.


Bucuria revenirii pe terenul de joc dupa mai bine de sase luni de restrictii impuse din cauza pandemiei COVID-19 s-a resimtit din plin in aceste zile in Parcul Municipal Ploiesti Vest, unde performerii categoriilor juvenile au fost invitati de FRB pentru a definitiva sezonul competitional 2019-2020 si pentru a stabili ierarhiile finale din Campionatele Nationale. Gratie unor eforturi conjugate depuse pe intreaga perioada a Turneelor Nationale de Baschet Juniori in aer liber de la Ploiesti, baschetul a reusit sa revina in forta pe terenul de joc iar participantii au avut ocazia sa-si etaleze cunostintele sportive, resimtind din nou si gustul dulce al victoriei. Si, pentru ca totul sa fie posibil, pe intreaga durata a evenimentului, micutii baschetbalisti si antrenorii lor, alaturi de arbitri si organizatori, au respectat toate masurile de protectie sanitar-epidemiologice obligatorii, atat pe teren, cat si in afara acestuia, demonstrand in acest fel ca baschetul se poate juca si in actualele conditii.


Astfel, respectand normele impuse de autoritati, dar si regulile stipulate in protocoalele FRB, cei mai valorosi sportivi din tara si-au disputat rand pe rand trofeele nationale ale CN U13, U15, U16, U18 si U20, oferind si o buna oportunitate pentru FRB de a monitoriza actuala forma sportiva a tinerilor baschetbalisti si de a realiza o selectie in cadrul Turneelor Nationale de Baschet Juniori in aer liber.

Astazi, inca de la primele ore ale diminetii, dupa trei zile in care s-au confruntat la Ploiesti in Faza Trial Grupe, performerii categoriei U14 au evoluat in cadrul finalelor CN si, in urma rezultatelor inregistrate, si-au stabilit clasamentele finale ale acestei categorii de varsta.

In intrecerea feminina, in urma rezultatelor inregistrate in finalele Campionatelor Nationale U14, feminin, iata cum arata ierarhia finala a sezonului 2019-2020:

1. ACS Dan Dacian Bucuresti
2. ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe
3. CSM Ploiesti
4. Olimpia Bucuresti
5. ACS Rookies Oradea
6. CSS Craiova
7. ACS Champions CSS 6 Bucuresti

In finala competitiei, echipa feminina ACS Dan Dacian Bucuresti a reusit sa se impuna in fata rivalei ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, cu scorul de 50-40, si a intrat in posesia trofeului de campioana nationala U14. Medaliile de bronz au fost obtinute  de CSM Ploiesti, dupa ce a reusit sa castige finala mica, dispunand de Olimpia Bucuresti, cu scorul de 49-26. In meciul pentru locurile 5-6, ACS Rookies Oradea a trecut de CSS Craiova, cu scorul de 42-22.

In intrecerea masculina, in urma rezultatelor inregistrate in finalele Campionatelor Nationale U14, masculin, iata cum arata ierarhia finala a sezonului 2019-2020:

1. U-BT Cluj-Napoca
2. ABC Laguna Bucuresti
3. ACS Dan Dacian Bucuresti
4. ABC Slam Bucuresti
5. LPS Targu Mures
6. ACS Ingerii Baniei Craiova


Finala masculina a fost extrem de echilibrata, cu 5 secunde inainte de final scorul fiind egal 45-45. Cand toata lumea astepta prelungiri, U-BT Cluj-Napoca a reusit un cos de 3 puncte in chiar ultima secunda de joc, adjudecandu-si astfel titlul national, in detrimentul celor de la Laguna Bucuresti. Medaliile de bronz au fost obtinute  de ACS Dan Dacian Bucuresti, echipa care a trecut in finala mica de Slam Bucuresti, cu scorul de 55-42. In meciul pentru locurile 5-6, CSS Targu Mures a trecut de Ingerii Baniei Craiova, cu scorul de 39-30.

Turneele Nationale de Baschet Juniori in aer liber de la Ploiesti au fost organizate de Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, si in parteneriat cu Primaria Municipiului Ploiesti. Partenerul oficial al Federatiei Romane de Baschet este Banca Transilvania.
Pe pagina oficila de facebook a FRB gasiti mai multe fotografii realizate in timpul evenimentului baschetbalistic juvenil iar pe canalul oficial de youtube FRB TV puteti revedea disputele de pe Terenul 1.

Parteneri