Foto

ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe si-a asigurat calificarea in play-off-ul FIBA EuroCup Women, editia 2021-2022

Singura reprezentanta a baschetului feminin romanesc prezenta pe scena europeana in actualul sezon, ACS Sepsi SIC Sfantu Gheorghe, a reusit, miercuri seara, sa se impuna in fief-ul gruparii turce Elazig Il Ozel Idare, cu scorul de 71-65, si si-a asigurat, astfel, calificarea in play-off-ul FIBA EuroCup Women, editia 2021-2022, cu o etapa inainte de finalul fazei grupelor din sezonul regular. In ultima runda din Grupa B, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe va juca in fief-ul echipei ungare Uni Gyor, in data de 1 decembrie, de la ora 19:00.


Desi mai este de disputat inca o etapa din faza grupelor sezonului regular al FIBA EuroCup Women, editia 2021-2022, campioana en-titre a baschetului feminin romanesc ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a reusit, miercuri seara, sa-si asigure calificarea in play-off-ul celei de-a doua competitii europene intercluburi desfasurata sub egida FIBA. Si asta, gratie victoriei importante obtinuta in fief-ul gruparii turce Elazig Il Ozel Idare, cu scorul de 71-65 (20-11, 14-26, 19-12, 18-16), la capatul unui joc pe care baschetbalistele pregatite de antrenorul Zoran Mikes l-au controlat in mare parte, castigand trei din cele patru sferturi. Puternic motivata de dorinta de a accede in faza superioara a FIBA Eurocup Women, campioana Romaniei a inceput foarte bine partida gazduita miercuri seara de arena sportiva din Elazig si s-a instalat la carma jocului inca din primele minute. Dupa un prim sfert incheiat cu 20-11 in favoarea reprezentantei LNBF, au urmat zece minute de foc, in care gazdele pregatite de antrenorul Aziz Akkaya au gasit solutiile pentru a reveni la conducere si au intrat la vestiare cu un mic avantaj, scorul la pauza fiind de 37-34 in favoarea gruparii turce. La reluare, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe preia din nou initiativa si nu o mai cedeaza pana la finalul timpului regulamentar, avand in Brianna Fraser (32 p, 1x3, 11 rec) si Jovana Pasic (21 p, 4x3, 9 rec, 3 int) principalele “guri de foc”. Scor final 71-65 si ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe isi inatreste pozitia din clasamentul Grupei B, asigurandu-si astfel calificarea in play-off-ul FIBA Eurocup Women cu o etapa inainte de finalul fazei grupelor din sezonul regular.

Statistica meciului din Spor Salonu Elazig – AICI


In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria clara obtinuta pe teren propriu de liderul clasamentului Grupei B, BC Prometey, in fata gruparii ungare Uni Gyor, cu scorul de 94-68, iata cum arata clasamentul Grupei B dupa primele 5 etape:

1. BC Prometey – 9 puncte (4 victorii, 1 infrangere)
2. ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe – 9 puncte (4 victorii, 1 infrangere)
3. Uni Gyor – 6 puncte (1 victorie, 4 infrangeri)
4. Elazig Il Ozel Idare – 6 puncte (1 victorie, 4 infrangeri)
* conform sistemului competitional, in faza urmatoare acced primele doua clasate din grupele sezonului regular si cele mai bune 4 echipe clasate pe locurile 3 in grupele fiecarei conferinte.

ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe va juca ultima partida din cadrul Grupei B in data de 1 decembrie, de la ora 19:00, pe terenul gruparii ungare Uni Gyor in vreme ce BC Prometey va primi, in data de 2 decembrie, replica echipei turce Elazig Il Ozel Idare.

Toate rezultatele, statisticile si inregistrarile video ale jocurilor din FIBA EuroCup Women, editia 2021-2022, se gasesc pe site-ul oficial - AICI

Parteneri