Foto

Acvilele U18 pierd cu Irlanda, dar obtin calificarea in sferturile FIBA U18 Women's European Championship - Div. B


Victoria de ieri a Austriei in fata Irlandei a oferit Romaniei sansa calificarii in sferturile "Europeanului" de la Sofia chiar si in cazul unui esec in fata Irlandei, la cel mult 6 puncte.

Elevele antrenorilor Loredana Ion si Goran Vrkic au plecat cu gandul doar la victorie, insa irlandezele au dominat lupta sub panou, impunandu-se in special la capitolul "recuperari ofensive". La pauza, adversarele aveau un avantaj de cinci puncte, insa Romania a redus deficitul la doar o posesie, inainte de ultimele zece minute. Irlanda si-a mentinut avantajul pe tabela, insa Romania a gasit energia sa egaleze in minutul 34 si chiar sa treaca apoi la conducere (57-53, min 36). Irlanda a revenit in joc, avand in Hickey o realizatoare de exceptie (23p). Avantajul adversarelor a crescut ingrijorator in ultimele secunde, insa Cogan a ratat tripla care ar fi calificat Irlanda. Scor final Romania - Irlanda 59-64, iar fetele noastre ajung in sferturile de finala FIBA U18 Women's European Championship - Division B, acolo unde vor juca impotriva Slovaciei, vineri 5 august, de la ora 16:00.

In meciul de astazi, pentru tricolore au punctat: Panait 19p (3x3), Stanescu 11p (3x3), Bara Nemeth 11p, Oinaru 7p, Doba 5p (1x3), Frincu 4p, David 2p.

Parteneri