Foto

Al doilea succes in BKT EuroCup pentru U-BT Cluj-Napoca

Campioana Romaniei ajungea in Polonia cu moralul ridicat, dupa prima etapa in care isi adjudecase duelul de pe teren propriu cu finalista editiei trecute dn BKT EuroCup Turk Telekom Ankara. Doar ca debutul intalnirii cu Slask Wroclaw nu a decurs asa cum sperau ardelenii.

Sustinuti de un public extrem de vocal, polonezii si-au adjudecat primul sfert, iar revenirea lui U-BT din sfertul al doilea nu a fost de ajuns pentru ca reprezentantii Romaniei sa intre in avantaj la pauza mare. Avantajul gazdelor s-a majorat dupa primul sfert din repriza secunda, iar ultima paerioada de joc - prin echilibrul de pe teren din primele sapte minute - conserva diferenta favorabila lui Wroclaw.

Cand aproape nimeni nu mai credea, in ultimele trei minute, U-Banca Transilvania a reusit imposibilul. Gazdele conduceau cu 66-59; Mokoka a transformat o libera pentru U-BT, Golebiowski l-a imitat, dar pentru gazde. Seeley a reusit apoi doua triple si diferenta scazuse deja la doar un singur punct. Slask a fortat desprinderea, dar Hassani a faultat in atac, in vreme ce Jarell a mai pus doua puncte pentru Cluj pe tabela, si i-a adus pe alb-negri in avantaj, cu 25 de secunde inainte de final. Gazdele au cerut time-out, iar la reluare au mizat din nou pe Hassani, insa acesta a gresit din nou, pierzand mingea si obligandu-si un coechipier sa faulteze. Bryce Jones a mers la linia de libere, a transformat ambele oportunitati, iar Slask nu mai avea alta sansa decat o aruncare de la distanta. Niziol a ratat, iar sarbatoarea s-a putut declannsa in sfarsit in tabara romana.

Scor final Slask Wroclaw - U-BT Cluj-Napoca 67-70 (21-15, 15-18, 20-15, 11-22).

Fara esec in primele doua etape, martea viitoare, U-BT Cluj-Napoca va evolua tot in deplasare, pe terenul celeilalte echipe neinvinse in Grupa B din BKT EuroCup, Mincidelice Bourg en Bresse. Partida va incepe la ora 21:30 si va fi transmisa in direct de Prima Sport.

Parteneri