Foto

ANUNT IMPORTANT PENTRU TOATE STRUCTURILE SPORTIVE CU ECHIPE DE BASCHET DIN ROMANIA

Federatia Romana de Baschet informeaza ca, in dimineata acestei zile, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dr. Raed Arafat, impreuna cu secretarul de stat al Ministerului Sanatatii, Horatiu Moldovan, au anuntat in cadrul unei conferinte de presa mai multe masuri care sunt luate incepand de duminica si pana in data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire, pentru a limita astfel raspandirea coronavirusului (COVID-19).


Pe aceasta cale, FRB anunta toate structurile sportive afiliate care au calitatea de organizator al unor meciuri de baschet, indiferent de categoria de varsta, ca trebuie sa respecte si sa duca la indeplinire deciziile autoritatilor referitoare la interzicerea activitatilor sportive in aer liber sau in incinte cu participarea unui numar mai mare de 1000 de oameni. In cazul activitatilor sportive cu un numar mai mic de participanti, decizia apartine autoritatilor locale, respectiv DSP (cu aviz obligatoriu).

Mai jos va prezentam mesajul publicat astazi de Ministerul de Interne – Grupul de Comunicare Strategica cu referire la masurile care vizeaza atat activitatile publice, cat si activitatile private, pentru a preveni raspandirea COVID-19:

“Incepand de astazi, 8 martie 2020, sunt interzise manifestarile publice sau private, in spatii deschise sau inchise, cu un numar de participanti mai mare de 1000 de persoane. Aceasta masura este obligatorie, la nivel national, pentru toti agentii publici si privati si nu este supusa negocierii, exceptiilor, neputand fi amanata. De asemenea, evenimentele la care este estimata participarea unui numar mai mic de persoane pot fi organizate doar dupa obtinerea aprobarii de la Directiile de Sanatate Publice locale.
Acceptul sau refuzul organizarii va fi transmis in baza unei analize care tine cont de natura evenimentului, grupa de varsta a participantilor, modalitatea in care participantii ajung la eveniment si durata deplasarii catre eveniment, daca exista posibilitatea ca la eveniment sa participe persoane pentru care exista posibilitatea sa fi fost in zone de risc sau sa fi intrat in contact cu persoane contaminate. Aceasta decizie este valabila pana la data de 31 martie 2020 pe intreg teritoriul national al Romaniei si exista posibilitatea prelungirii, in functie de evolutia situatiei. (…) Le reamintim cetatenilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE (0800 800 358).”


Totodata, conducerea executiva a FRB se va intruni la inceputul saptamanii pentru a analiza masuri suplimentare pentru Campionatele Nationale de Baschet.

Parteneri