Foto

Baschet la Palatul Parlamentului!


Super eveniment de baschet 3x3 chiar in Palatul Parlamentului: Finalele circuitelor mondiale vin la București, FIBA 3x3 World Tour Finals urmand sa se desfasoare in Sala Unirii, in perioada 17-19 septembrie 2021.


Bucuresti va fi pentru trei zile capitala mondiala a baschetului 3x3, urmand a gazdui un super-turneu intr-o locatie exclusivista: FIBA 3x3 World Tour Finals se va juca, in perioada 17-19 septembrie, chiar in Palatul Parlamentului, in impozanta Sala Unirii.
Evenimentul organizat de catre Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball va reuni 24 de echipe nationale din 13 tari, care se vor lupta pentru cele trei titluri puse in joc: campioana circuitelor mondiale de tineret, masculin si feminin, si campioana circuitului mondial feminin.  

Spre deosebire de sezoanele anterioare, cand campioana a fost decisa la finalul sezonului pe baza clasamentelor, anul acesta, in premiera, in capitala Romaniei, cele mai bune echipe din lume se vor decide in urma meciurilor din cadrul turneelor finale ale FIBA 3x3 U23 Nations League Final (masculin si femini) si FIBA 3x3 Women’s Series Final.  

Accesul spectatorilor va fi liber, cu respectarea normelor sanitare in vigoare, coroborate cu protocolul medical impus de catre FIBA. Astfel, in limita locurilor disponibile, spectatorii vor avea acces pe baza certificatului digital de vaccinare, a unui test antigen rapid sau PCR negativ sau a dovezii trecerii prin boala (maxim 90 de zile de la diagnostic).

Romania va fi reprezentata in toate cele trei competitii mondiale, nationalele de tineret masculin si feminin, precum si nationala feminina de senioare, obtinand calificarea din postura de echipe gazda. Romania avea locul asigurat in finala FIBA 3x3 Women’s Series, circuitul mondial feminin, si in baza ierarhiei internationale, Acvilele obtinand in acest sezon de doua ori locul 3 in etapele disputate la Voiron si Poitiers.

Asadar, este pentru prima oara in istorie cand Palatul Parlamentului va gazdui o competitie oficiala de baschet, dar nu si prima oara cand se joaca baschet in interiorul impozantei cladiri. In 2011, cu ocazia galei de aniversare a 80 de ani de la infiintarea Federatiei Romane de Baschet, Sport Arena Streetball a instalat un teren de baschet pe care au avut loc atunci un concurs de slam-dunk si un meci demonstrativ de copii.  

Cele trei zile de competitie din acest final de saptamana vor cumula aproape 50 de meciuri de baschet 3x3 in Palat! Vineri, de la ora 14:00, si sambata, de la ora 11:00, sunt programate meciurile din cadrul FIBA 3x3 U23 Nations League Final iar sambata, de la ora 18:30 si duminica, de la ora 17:00, se vor disputa partidele din cadrul FIBA 3x3 Women’s Series Final. Ca la orice eveniment de anvergura al acestei noi discipline olimpice, nu vor lipsi nici de aceasta data momentele de entertainment oferite de trupa de dansatori profesionisti condusa de Aura Vidroiu precum si de trupa de majorete Dracula’s Girls.

FIBA 3x3 World Finals este un eveniment organizat de Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball, sub inaltul patronaj al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, care include FIBA 3x3 Women’s Series Final, finantat de Primaria Sectorului 3, si FIBA 3x3 U23 Nations League Final, finantat de Ministerul Tineretului si Sportului.
Evenimentul este sustinut de: Superbet, Mastercard, Taco Bell, Tissot, Banca Transilvania, Toyota Bucuresti Sud, Wilson, Azuga, Red Bull, Fundatia Alexandrion, Sirma Romania. Radioul oficial al competitiei: Kiss FM.

Parteneri